Små, små ord om sommar

Vissa ord har större affektionsvärde än andra. Sommarlov t ex. Det ger positiva vibbar ,medan "försommarregn" låter mycket vackrare än vad det är , samtidigt som "nyslaget hö" väcker blandade känslor hos mig.
Å ena sidan barndom, sommar, sol, hölass och kaffepaus på balvagnen. Å andra sidan stickiga höbalar, sönderrivet skinn, ändlösa timmar på hölass och -loft, uteblivna stunder på stranden, maskiner som går sönder och vuxna som svär.
Men en sak som vi roade oss med, jag, mina systrar och bröderna S, var att när vi åkte hölass hem efter avslutat värv så gömde vi oss i höet och slängde ner löshö på cykelturisterna nere på vägen. Och så sjöng vi (mel. Familjen Adams):
"Det var en gång en apa
som inte kunde rapa
och när han skulle rapa
så tog han en banan.
Skala banan, skala banan, skala banan"

Vad den sången hade med cykelturister och hökörning att göra var det nog ingen som funderade på, det kändes bara så rätt, där och då.

Visst kan man tycka att det var elakt gjort när man ser tillbaka på det, men på 70-talet fanns det så gott om cykelturister på Gotland så de var liksom ett lovligt byte, tyckte vi.
Och så var det ett kul nöje för oss barn. Och gratis. Och miljövänligt.

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: kotten christel

Just att det var miljövänligt gör att det hela var helt ok!

Men även jag kommer ihåg hur det var...men för mig är det mest värmen som jag kommer ihåg, värme i kombination med kliande hö....

2009-06-14 @ 20:20:45
URL: http://kottenliv.blogspot.com
Postat av: Ingvar

Vad vi inte visste då när vi satt där på balvagnen på vägen mellan Hajdbymyr och gården var att vi var trendsetters, kanske inte med hökastningen men med bananlåten, årets sommarplåga är ju "Svenne-banan", det tog 30 år men ändå.............

2009-06-15 @ 09:03:22
Postat av: Agneta

Kotten C:Ja, man får klåda bara man tänker på det. Och värmeslag.

Ingvar:Har vi inte alltid varit lite missförstådda av vår samtid?

2009-06-15 @ 19:53:24
Postat av: Nina Kristensson

Tänk att vi i vår ljuva barndom/ungdom fick uppleva samma saker.... fast här hade vi inga cykelturister... de var ju på Gotland! Vi hade bara en halvknepig gubbe som cyklade men man fick akta sig för han såg knappt och hörde knappt.

2009-06-15 @ 22:21:50
Postat av: Nina Kristensson

Vi sjöng nog inte heller..... kommer inte ihåg men det var nog inte den sången iallafall. Men annars var det ju likt....

2009-06-15 @ 22:23:16
Postat av: Nina Kristensson

Vi sjöng nog inte heller..... kommer inte ihåg men det var nog inte den sången iallafall. Men annars var det ju likt....

2009-06-15 @ 22:24:04
Postat av: Fresh Design

Behöver du ny design till din blogg? Ta gärna en minut till att titta in på våran blogg och se vad vi kan erbjuda! Vi designar även efter dina önskemål!

2009-06-15 @ 22:26:23
URL: http://freshdesign.blogg.se/
Postat av: Agneta

Nina:Du spelade kanske tvärflöjt i stället? Fast om era cyklister var döva så var det ändå ingen som hörde,

2009-06-18 @ 08:03:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0