Plötsligt var hon bara här........

i vår kommun, självaste Kronprinsessan.
Hela mittuppslaget i lokaltidningen fylldes med information och framförallt bilder från det celebra besöket under gårdagen.

Om Pompeji-utställningen säger Kronprinsessan: "Jag är helt tagen" Hon kanske menade det också, eller också ljög hon. Får kungligheter ljuga? Men å andra sidan, vad skulle hon säga: "Nej, det här är inte min grej, jag går på Nisses och testar teve-spel istället? Sms:a när ni är klara."

På bilderna följs hon av rundlagda män, födda på 50-talet med fåninga leenden och trista kostymer. Normalt sett hade de aldrig låtit en ensam, ung, kvinna gå före och tillåtit att de själva kom i skymundan. Men den här gången gick det likväl för sig, för när det regnar på prästen så droppar det på klockaren.

Kronprinsessan själv hade lämnat hatten hemma men, mycket riktigt, hon hade blommor i handen. Eftersom det regnade fick hon ha en person som gick bakom och höll paraplyet över henne.
Jag vet inte om jag tänker fel nu, men hade det inte varit smartare om någon annan bar blommorna så att hon själv kunde hålla paraplyet? Nej, glöm denna absurda tanke, vad fick jag den ifrån?

Kram
Agneta


Hur gick det sen?

Jag var precis inne på aftonbladet.se. Där hade de en artikel om vad som hände med Coco, Leroy och Bruno och alla de andra i kultserien Fame.
Själv undrar jag  vad som hände med dem i "Lära för livet". Carin Mannheimers serie om en skolklass i Göteborg i slutet på 70-talet. Någon som minns den?
Jag minns att det var en som omkom i en mopedolycka, jag tror han hette Peter och så var det en kille som hette Henrik som var snäll men ändå fick en tjej. (Det var ju en dramaserie och inte på riktigt)

Kan någon hjälpa till med en uppdatering av mitt minne i detta hänseende?

Dessutom minns jag mycket svagt en finlands-svensk deckare som hette "Någon borde sörja." Jag minns att denvar otäck för en tjej i 10-årsåldern från landsbygden. Jag minns däremot inte vad som var läskigt, om det var för att det handlade om stan, att det fanns en mystisk man som hette Palmér och att hans namn påminde om statsministerns eller om det var för att den var i svartvitt. Även här önskas mer info.
Dessutom tror jag att jag missade sista delen så jag vet fortfarande inte vem, som var mördaren.

Kram
Agneta

Det finns anledning till oro.

I lokaltidningen frågade man idag 5 läsare vad de skall göra i helgen. En tjugoåring svarade att han skulle vara hemma och spela Bingolotto.

Hade jag varit hans mamma hade jag varit orolig för honom.


Kram
Agneta

Om kronprinsessan själv får välja

Snart kommer HKH Kronprinsessan Viktoria till Hässleholm. Hon skall besöka Pompeji-utställningen i kulturhuset.

Men tänk om hon inte har lust till det? Tänk om hon hellre vill besöka Vinslöv? Kanske ta en runda i Holgers hjulspår, sätta sig på bänken utanför Tavernan och ta en korv i lugn och ro, spela lite bangolf, sidda i solen eller spela bingobongo. Och om det varit grannare väder hade hon kunnat bada. Känna sig som en (halv)människa helt enkelt.

Men nej då hon skall knata runt bland gamla krukor och målningar och ställa lagom svåra frågor och verka intresserad och imponerad av allt hon ser och hör. Förmodligen med bredbrättad hatt och en fånig liten blombukett i handen.
Ok. Hatten har hon kanske själv valt att bära, men varför tvingas hon alltid gå med blommor i handen? Tror man att hon blir besviken annars, förväntar sig givaren t o m att hon skall bli glad och överraskad när hon får den?

Vi lever olika liv hon och jag och det beror naturligtvis på åldersskillnaden, men kanske inte bara. Jag är inte avundsjuk på hennes liv. Undrar om hon är avundsjuk på mitt?

Kram
Agneta

Gott råd!

Jaha då var man tillbaka i cyber space igen efter två dagars konfererande i slottsmiljö.

Och vilken miljö sen! Det underbara vädret gjorde naturligtvis sitt till, men det är verkligen vackert på Bäckaskogs slott där det ligger mitt emellan två glittrande sjöar.
Dessutom var maten helt gudomligt god liksom vinet till. Bara att läsa upp menyn för kvällen, innehållande tre rätter och två sorters vin tog nog kyparen fem minuter. Så avancerad var den.

Kvällen avslutades med spökrunda. Rådet från Green Heart att ta med Tena Lady var inte helt obefogat. Nu valde jag att ignorera hennes råd, med allt vad det innebar, men som tur var skulle jag ju hem på natten.

Konferensens innehåll är inte mycket att orda om på denna plats, utan jag nöjer mig med att konstatera att skall man konferera så gör man det med fördel på Bäckaskogs slott.

Kram
Agneta

Studiedag!!!

Idag har barnen haft studiedagfrån skolan. När jag var barn innebar det att man var ledig, fri och lycklig. Nu tolkar man det uppenbarligen mer bokstavligt. Det är en dag avsedd för studier, inte bara för lärarna utan även för eleverna. Hur kan man annars förklara att båda sönerna hade minst tre läxor var till i morgon?

Jag tycker faktiskt inte att det är OK: Låt dem hellre gå en halvtimme längre någon dag i veckan, så att de slipper alla dessa läxor, åtminstone på lediga dagar och under lov.

I morgon går de i skolan som vanligt igen och kommer att sätta sig vid datorn när de kommer hem. Men så förvånade de kommer att bli när de upptäcker att internetkablen är försvunnen.

Kram
Agneta

Spökrunda

Torsdag-fredag skall vi ha internat med spökrunda på Bäckskogs slott. Fast jag skall inte internera mig, utan åker hem emellan, så jag behöver inte packa någon cosmetics bag, men kanske en liten väska med penna och suddgummi.

Fast det känns ganska omodernt med analoga skrivhjälpmedel så jag hoppas att det inte är något viktigt, eller ännu hellre att någon annan skriver åt en. Det bör väl finnas spökskrivare där om någonstans.

På barnens nya, fina skola version 2.0 är varje klassrum utrustat med smart board. Men jag undrar hur många av lärarna som behärskar tekniken, en del av dem har kanske precis slutat med blåstencil och flanellograf. Men det mest märkliga av allt är att det fortfarande finns välskrivning på schemat. Hur ofta kommer barnen att skriva för hand i framtiden? Men känner jag Jan Björklund rätt så kommer han att ändra på det med.
Ordning och reda, läxor även på freda`.
Det tror jag blir valmanifestet för folkpartiet inför valet 2010. Glöm inte var ni läste det först.

Jag hade föredragit att man riktade in sig mer på det fysiska välbefinnandet i skolan. Bättre kost och motion i skolan. Inte krympa deras skolgårdar, om det inte är för att ge plats åt en gymnastiksal.

Jo, jag såg Blossoms experiment på teven igår och kommer att följa programmet med spänning. Men varför i all sin dar måste de lägga in en bild som det står "Toppform" på var femte minut? Visst är jag glömsk ibland, men inte så glömsk att jag tänker "Vilket program är det nu jag tittar på igen? Hon i rastaflätorna ser inte ut som Jarl Alfredius så det kan inte vara Aktuellt och Jonas Gardell är inte med så det kan inte vara ett lekprogram, kan det möjligtvis vara en deckare, det verkar ju ganska otäckt det dom håller på med"

Själv avskydde jag gymnastiken i skolan och förstod aldrig vistsen med den och gör fortfarande inte, men det utesluter ju inte att mina barn skall ha mer av den varan.
Särskilt avskydde jag friidrotten. Min långbenta klasskompis skröt i fjärdeklass om att hon hoppade över 1,20. Jag kontrade med att säga: "Det gör jag med!" Då svarade den vidriga människan "Jo, i längd ja" Som om det skulle spela någon roll åt vilket håll man hoppar.

Nu skall jag laga pommes frites och hamburgare till barnen för tionde dagen i rad. Dessvärre är coca colan slut så jag hoppas att det duger med Fanta.

Kram
Agneta

I fläckig klänning

och trasiga strumpor har jag vandrat denna dag, i hemmets lugna vrå. Varför då undrar ni kanske, kan jag ha gått och blivit sjuk? Men nej då, jag är fullständigt frisk, åtminstone så frisk en sån som jag kan bli. Men jag har haft semester!!!!

Så jag har ägnar dagen åt klassiska semesternöjen som städning, matlagning och tvätt. Jajamensan, rörmokaren var här i morse och kopplade in tvättmaskinen dagen till ära. Så oj vad jag har tvättat idag. Dessvärre har den stått oanvänd med luckan stängd ganska länge så det luktade, typ, illa när man öppnade luckan. Men jag kan i alla fall tvätta nu och det är huvudsaken, fast det var rätt bra innan också. Då lastade vi bilen full med tvätt och körde knappt en mil till ett ställe där mina svärföräldrar råkar bo. Två dagar senare kom kläder och lakan tillbaka, rena, vikta, manglade och strykta, detta till priset av en kopp kaffe, antingen en slät kopp, eller med kanelbullar som svärmor bakat. Ja det var nog lite bättre förr.

Eftersom mitt vikariat på jobbet snart går ut har jag även ägnat mig åt jobbsökeri. 4 st ansökningar har gått iväg den senaste veckan, så det så. Och imorgon skall jag på introduktionsdag på jobbet.

I gårkväll skulle jag egentligen varit på föräldramöte med äldste sonens klass, men det blev inställt pga sjukdom. Åh så besviken jag blev, jag som ser fram emot det lika mycket varje år.
Förra veckan var maken på föräldramöte för mellanbarnet. Där hade man slopat det obligatoriska kaffet och istället infört fruktstund. Men eftersom maken inte tål frukt tyckte sonen synd om honom och meddelade att pappa nog skulle uppskatta en konjak istället.

Visst är det bra med komersiell TV förresten så att man har tillgång till så många kanaler? Som i helgen t ex; då kunde man välja om man ville se musikprogram med Jonas Gardell, Thomas Järvheden och Petra Mede i kanal 3 eller i kanal 5. Borde nog skaffa parabol så att vi har möjlighet att se Petra Mede i ännu fler kanaler.

Och ikväll är det andra avsnittet av Främmande fågel. Kl.20.00 i 4:an. Glöm föralldel inte det.

Kram
Agneta

Car-Wash and All About Eyes

Som ni vet så lider jag av mindervärdeskomplex i mitt möte med skönhetsindustrin. För att få bukt med detta problem terapeutar jag mig sjäkv genom att skriva om det på Glädjebloggen.

Eftersom jag och dottern skall åka till Hässleholm och shoppa idag ögnade jag igenom lokaltidningens annonsutbud över aktiviteter och erbjudanden i den stora staden i norr. En shoppingtur i Hässleholm slarvar man inte med, den kräver såväl förarbete som eftertanke. Så en ordentlig genomgång av annonserbjudandena kändes som väl använd tid så här på morgonkvisten.

Min blick stannade till vid ett erbjudande från Clinique. Då och då delar de ut bonusgåvor, som betingar ett visst värde
(i detta fall 620 SEK), i samband med att man köper två  produkter av detta märke. Och eftersom jag för stunden är i behov av just två av deras produkter såg jag detta erbjudande som en skänk från ovan. Ända tills jag läste innehållet och insåg att jag som vanligt aldrig kommer att använda det då jag inte vet till vad och hur.
Men ni som är lite mer medvetna än jag kan kanske hjälpa mig.

Så här står det att denna gåva (förlåt :gift) innehåller:
All About Eyes Rich,
Clarifying Lotion 2
Long Last Lipstick in Paprika no F9 (det vet jag är ett läppstift, men jag är ju en glosstjej)
Turnaround Concentrate Visible Skin
Renewer
Och alltsammans levereras i en Cosmetics Bag!

Jag tror jag var i 15-årsåldern när jag började säga Necessär. Då tyckte jag att jag var trendigt internationell. Dessförinnan sa vi toalettväska.

I annonsen under står ett erbjudande om Car-Wash som idag lockar med hetvattentvätt, kallavfettning och spolarvätska. Jag anta att det är ungefär samma saker som i Clinique-erbjudandet ovan, fast utan cosmetics bag.

Det sista erbjudandet jag reagerar på är en eltandborste som på REA kostar 1195:-. Jag vet inte i vilken grotta jag levt  de senaste åren, men 1195:- för en tandborste, om än eldriven, är det sant?

Det kanske får bli så att vi går på Pompejiutställning istället och tittar på porrbilder från romariket och gamla mumier. De skulle kanske behöva lite Turnaround Concentrate Visible Skin från Clinique?

Kram
Agneta

Dagens slogan

Idag åkte jag tåg till och från jobbet och allt gick enligt planerna.

När man går från jobbet till stationen i Kristianstad passerar man ett skjul intill järnvägen som är en samlingsplats för fyllon vuxna människor utan förvärvsarbete som dricker alkohol även på vardagarna. Idag hade de t o m slagit upp tält och satt blommor i ölburkarna, så det såg nästan lite hemtrevligt ut. En gick utanför och räfsade medan fem-sex stycken satt innne i skjulet och hade (bränn)vinprovning.
De är ganska harmlösa och stör mig inte där jag går. Jag tycker mest att det är tragiskt att de låter sina liv, det enda de får, så gå till spillo. Men jag kan inte gärna hjälpa dem eller prata dem till rätta.
Fast jag kanske skall prova med följande slogan: "Sluta grogga, börja blogga!" Tror ni det funkar?

Kram
Agneta

Om man kunde

koppla elektroder till människan för att utvinna energi så skulle det inte bli många kilowattimmar producerade hos mig kan jag lova. Jag har absolut ingen energi alls just nu, varken positiv eller negativ. Men Linda Bentzing skulle nog få en och annan glödlampa att lysa.

Fast jag gläds åt att det är fredag. I morgon skall jag och dottern gå på stan. Barnen får välja varsin aktivitet med en förälder och hon valde att gå på Lindex och fika i stan. Förra lördagen var det mellansonen som valde att gå med sin mor på Mamma Mia. DET var en energikick må jag säga. Jag är ingen ABBA-fan precis, tycker de är helt OK men inte mer. Men i filmen gjorde sig musiken verkligen, man blev så glad.

Nästa vecka blir det äldste sonens tur. Undrar vad han kommer att välja. Om jag känner honom rätt åker han nog helst någonstans UTAN sin mamma, men gärna MED hennes plånbok.

Att barn skäms över sina föräldrar är ju inget ovanligt men inte kunde jag väl tro att mina barn någonsin skulle skämmas över sina föräldrar. Vi som är så ungdomliga och klär oss, beter oss och cyklar som deras kompisar. Vad mer kan man begära av en förälder egentligen?

Yngste sonen tycker att jag skall försöka bli förtidspensionär, genom att låtsas att jag har ont i nacken, för då är jag hemma när han kommer från skolan. Jag lovade att fundera på saken.

Själv tycker jag att det är bättre att försöka hitta ett jobb där jag kan komma och gå som jag vill, tjänar mycket, har lång semester och slipper stress. Får nog gå in på ams.se igen och kolla om det finns något sådant. Eller har jag för höga krav nu?
Eller också får jag öppna eget. Fast jag vet inte inom vilken bransch. Jag har lite svårt att komma på inom vilka områden min spetskompetens finns. En gång för många år sedan diskuterade jag och en kollega vad vi skulle göra om vi inte skulle göra det vi gjorde då. Jag gav henne massor av förslag som hon girigt slickade i sig. När jag sedan lite försynt sa:"Undrar vad jag skulle kunna jobba med istället" så sa hon "Jag kan faktiskt inte komma någonting".  Med sådan kollegor behöver man inga ovänner.

Kram
Agneta

3 önskningar

Jag trånar inte efter makt, rikedom eller berömmelse, men frihet, tid och lite nya kläder vill jag gärna ha.

Kram
Agneta

Fågelinfluensa och avloppsstank....

Nu har jag hållit mig borta från bloggandet ända sedan jag fck nys om de små, vattniga varelserna som var "sent opp i rymdn."
Jag har av säkerhetsskäl hållit mig inomhus så att jag sluppit riskera få dem i huvudet. Varför har jag då inte bloggat kanske ni undrar (fast egentligen skiter ni nog i vilket)? Men saken är den att jag haft fullt upp att läsa mail, artiklar och hemsidor som alla handlat om de små vattenbjörnarna. Det har spridit sig som en löpeld över min ganska stora arbetsplats om gotländskan som blev uppringd av norsk teve för att uttala sig om björndjuren i rymden och brjade gapskratta. Därför har jag den senaste veckan överösts med information om detta forskningsprojekt. Lite i senaste laget tycker jag nog.

Visst är det kul med uppmärksamhet, men hellre faktiskt för att man gjort något bra än att man gjort bort sig. Fast jag får väl tänka lite mer som Robinson-Robban och tycka att all uppmärksamhet är bra. Så imorgon kanske jag skall måla mig blå i ansiktet och spotta ut pappersbollar på golvet som han gjorde i teve.

När vi ändå är inne på teve så undrar jag om ni såg "Främmande fågel" igår? Vackra gotlandsvyer blandade med avskurna pulsådrar och brinnande husvagnar. Var det bara jag som reflekterade över att de med lite statusyrken som läkare, poliser och obducenter talade rikssvenska medan taxichaufförer, bönder och vårdbiträdande pratade gotländska? På nätupplagan av gotlandstidningarna stod det idag en lista på ca 200 gotlänningar som medverkade i serien. Enligt statistansvarige så hade hon förskt hitta statister som hade de yrken som de skulle spela. Så det är kanske inte så konstigt att det är lätt att få tag på både bönder och vårdbiträden. Men hur får man tag på en gotländsk taxichaffis på sommaren, då serien utspelas? Det har i alla fall inte jag lyckats med. Förhoppningsvis resonerade man annorlunda när man skulle hitta någon som skulle spela mördaren.

För övrigt kan jag meddela att stanken från avloppet som spridit sig i huset nu börjar försvinna, om det inte är så att vi bara vant oss vid den. Men hur som helst så börjar den ge med sig sedan maken huggit sönder golvet och frilagt rören så att mokaren kunde fixa felet. Det har det goda med sig att vi måste göra om tvättstugan helt så att jag får det nytt och fint. när jag sitter där och krusar band på örngotten. Nackdelen är att vi inte kan använda tvättmaskinen inom en överskådlig framtid. Katastrofvarning utfärdas. Hur klarar man sig utan en tvättmaskin? Kan ingen forska på sådant istället för att skicka upp amöbor i rymden? Eller om någon kan ge en vetenskaplig förklaring  till varför alla föräldramöten måste infalla samma vecka och vara så tråkiga?

Fast själv fundrerar jag på om det är någon av er läsare som minns "predden", som var en slags pulver som man använde i stället för grädde i kaffet under 70-talet och som dessutom gick utmärkt att tvätta kläder i, då det visade sig innehålla samma kemikalier som dåtidens VIA? Miljöaktivisten Björn Gillberg var mannen som uppmärksammade svenska folket på att man faktiskt kunde kombinera dessa två användingsområdena. Två överraskningar i en, typ, Kinderägg. Fast han såg det inte rikitigt på det sättet.
Och nu 30 år senare säljer svenska Arla bröstmjölkersättning med gift i till kinesiska mödrar. Inget nytt under solen alltså.
Och Kent Finell har samma glasgon som han hade på preddens tid, men nu har han pojkvän. Det har Staffan Westerberg också, men det hade han redan  då, när han skrämde oss som mest. På preddens tid.

Kram
Agneta

När det regnar vattenbjörnar från himlen.......

........har studieadministratören ingen koll.

Idag blev jag uppringd på jobbet av en norsktalande man som presenterade sig som Harald Skogum (eller något annat norskt) och ringde från NRK. Han skulle "Spöre om di vattenbjoerner som vart sent opp i rymdn".

Jag antar att sånt händer er kära läsare dagligen, men för mig är det ganska ovanligt att bli uppringd av norsk teve för att uttala mig om små, små rymdvarelser.
Det ovanliga i situationen gjorde att jag fick ett hysteriskt skrattanfall i luren och bad honom upprepa frågan eftersom jag var övertygad om att någon drev med mig.
Jag återupprepade högt i rummet vad han sa för att kollegorna i närheten skulle förstå vilken galning jag råkat utför.(jag som mest hanterar psykologistudenter trodde naturligtvis att det var en av dem)
 Men när jag sagt vad han sa syntes ena kollegan ivrigt viftande och nickande av igenkänning. Jodå, hon hade hört talas om de små rymdfararna och tyckte inte alls att det var en konstig fråga.

Jag var tvungen att be "TV-Harald" om ursäkt för mitt oseriösa uppträdande och fick hänvisa honom vidare till rätt person. Det är nämligen en ekologiforskare på högskolan där jag jobbar som för snart ett år sedan skickat upp ca 3000 björndjur¤ i rymden för att undersöka hur de klarar sig i den miljön. Varför då kan man undra, och det var väl det han gjorde, norrmannen.

Kram
Agneta

¤Björndjur (tardigrader) är flercelliga, ryggradslösa djur som är ca en mm stora och som finns i nästan alla eko-system. Det unika med dem är att de klarar uttorkning och går in i ett dödliknande tillstånd men återuppstår igen om de får vatten.

Nominera mera!

Snart är det dags för galan "Svenska hjältar" som arrangeras för andra gången. Jag såg den i fjor och grät mig igenom hela programmet, t o m sönerna syntes uppenbart berörda. Det är personer som agerat modigt och eller oegennyttigt och vars handlingar haft betydelse för andra människor, typ.
Via bl a aftonbladet.se kan man nominera en vardagshjälte. Det skall jag nog göra.
Jag tycker som bekant att man skall uppmärksamma det goda.

En mer lokal variant har vi där jag bor där man inom kort, för femte gången i rad korar årets Hässleholmare som är en utmärkelse som går till en person eller organisation som gjort förtjänstfulla insatser till gagn för Hässleholms kommun.

Själv hoppas jag bli Vinslövs lucia 2008.

Kram
Agneta

ANOD 2008!

Nu är hon utsedd, för det är en kvinna, ANOD 2008.
Motiveringen är kort och koncist formulerat av Anette och lyder:

"Jessica Hägg, min alldeles egna lillasyster, ( http://jh73.blogspot.com )"

Hon är den enda av de nominerade som jag aldrig träffat IRL, varför ingen kan säga att jag är partisk. Men alla nominerade är värda titeln men bara en kan vinna den.

Tack alla ni som nominerade och GRATTIS JESSICA!!

Du kommer inom kort att få en liten present, förmodligen levererad av din syster, som går i Glädjebloggens anda.

Kram
Agneta
 

Utmaningen



Jag fick en utmaning av Anette att lista sex saker som gör mig lycklig just nu. Och det är klart att jag antar den. (Inte att förväxla med mina vanliga listor)
Här kommer de, utan inbördes rangordning:

1/Att maken snart kommer hem från sin Smålandsresa
2/Att jag i vissa sammanhang har en sådan stark övertygelse att jag aldrig behöver fundera över hur jag skall agera. Det går på känsla snarare än förnuft. Och det blir alltid rätt även om det inte alltid blir bra.
3/Min älskade treklöver som sover så gott just nu
4/Att jag är född med ett gott humör som underlättar en för tillfället tung vardag
5/Att antalet läsare av Glädjebloggen nådde all-time-high igår, igen
6/Att jag har kommit på en alternativ väg i fall den jag vandrar på för tillfället inte leder mig dit jag vill (kryptiskt?)

Jag skickar utmaningen vidare till den varma, goa, glada "Ekelundskan" och hoppas att hon nappar.

Kram
Agneta

Plötsligt på en annan scen

Samtidigt som  jag och maken  lyssnade på Grönrock och Dan  Hylander på Tallparken  i  Vinslöv så uppträdde  tydligen våra söner  på en  annan  scen, strax intill:




Uppträdandet är från "Vinslöv Plötsligt en förenings" alternativa fest i samband med Vinslövsdagen i lördags där mina söner tillsammans med bästa kompisarna bröderna J leder den ack så viktiga uppvärmingen inför en viktig bangolfsmatch.
I publiken fanns storheter som Holger Nilsson, Kjell "Mr Bangolf" Fredriksson och Anders "Grillaren" Svensson. Bilden är hämtad från facebook, via en länk från www.dopingkontroll.com

Kram
Agneta

Om nån frågar

varför jag inte bloggar i morgon tisdag så kan ni berätta för dem att jag skall träffa min "stand-up-kollega" Biggan i Hässleholm och sedan åka direkt på styrelsemöte för den lokala fotbollsklubben.

Men ni kan ju uppmana dem att maila till [email protected] och nominera en glädjespridare i deras närhet till titeln
"ANOD 2008". För ni har ju redan gjort det, eller hur?

Vi ses i övermorgon, tror jag. Ingen vet vad det kommer att handla om då. Kanske om vikten av att lyssna till sitt hjärta (så man säkert vet att det inte stannat)

Kram
Agneta

Hur är det möjligt?

I serien "märkliga fenomen i hemmamiljö" har vi idag kommit till mannen.

Män älskar maskiner. Gärna stora maskiner som väsnas. Dock omfattas inte tvättmaskinen av den kärleken.

Varför?

Kram
Agneta

Varken det ena eller det andra

Idag hade jag egentligen tänkt skriva lite om självironi och eksem, och kanske lite om porslinsfåglar också. Men samtidigt har jag märkt ett avtagande intresse hos allmänheten för just dessa saker, så det blir något helt annat.

T ex om gårdagen som försvann i ett stort ingenting av trötthet och apati. När man var som tröttast efter lördagens festligheter så tänkte jag: Var det verkligen värt att få en hel dag förstörd för att ha kul några timmar kvällen innan? Och ja, det var det. Söndagar kommer och går men minnet av att ha vidrört Dan Hylander består. Och minnet av alla glada människor runt omkring en. Det är oslagbart.

Men nästa helg får vi nog ta tag i det changserade hemmet och de orakade benen. Ingenting är inbokat på hela helgen och det känns underbart. Åtminstone en bit in på lördagskvällen, sen kanske man blir uttråkad när rapport är slut och bara vädret återstår.

Till sist tänkte jag skriva något om vikten av ha någon som förstår en. Inte bara ibland, utan alltid. Ni vet en sån där person som man inte ens behöver förklara för utan som förstår redan innan man sagt något.
En sån är "Ior". Den envisa lilla åsnan som sett alla sidor av mig, vet allt om mig och ändå verkar tycka om mig. Mycket.

Alla borde få ha en sån som "Ior" i sin närhet. Tyvärr bor hon väldigt långt bort den lilla åsnan, men inte längre bort än att det finns telefonförbindelse dit.

Kram
Agneta

Jag är förälskad i livet

I går var Dan Hylander i Vinslöv.

Jag lovade Carina en recension så här kommer min version av vad som hände igår på Vinslövsdagen och på kvällen i Tallparken.
Själva Vinslövsdagen lyfte väl aldrig riktigt i år (heller). Men ideella krafter gör så gott de kan och brottas med problem som brist på folk, tid, pengar och ideér. Det måste man ha i beaktande i sammanhanget. Men jag kan åtminstone konstatera att arrangörerna har en del att lära av cirkusen när det gäller markandsföring. Inte en kotte kunde undgå att cirkusen skulle komma till byn i fredags.

Bäst på dagen var talangjakten. Så många duktiga och modiga barn det finns i Vinslöv. Återväxten är tryggad nu när Dan Hylander börjar bli lite gammal. Kompisen "Elle" var med och var fantastisk på scenen med sina blonda lockar och coola framtoning. Klart bäst om jag får säga mitt.
Och så filmades det en del under dagen.En inlines-åkande, kameraförsedd kvinna åkte runt bland folkmassorna och samlade material till det som så småningom skall bli en uppföljare till succéfilmen "Plötsligt i Vinslöv".

Kvällen inleddes med förfest hos Ulle-Gulle med vänner innan vi cyklade till Tallparken. Längs med vägen stod folk och ropade:"Ikväll kommer Dan Hylander till Vinslöv".
Maten var fantastikst god, det trodde jag inte om er "Melody". Jag trodde bara ni kunde baka pizza och servera öl till glada upprorsmakare.
Efter maten spelade hässleholmsbandet "Grönrock" upp till dans med kommunistmusik av Wiehe och Afzelius. Musik som jag gillar i all min borgerlighet. Till sin hjälp hade de fyra (eller var de fem?) superduktiga kvinnor i den lokala gruppen "Mixess".
Tänk att lite bra musik kan få de annars så krumma och orörliga benen att virvla runt på dansgolvet. Mirakel som inte ens stora eller små mängder alkohol kan åstdkomma.
Och jag dansade med maken. När hände det sist? Det måste ha varit i samband med att den kvinnliga rösträtten infördes 1921.

Men när klockan började dra sig mot midnatt hände det plötsligt: Dan Hylander hade kommit till Vinslöv. Han öppnade stort med "Såsom barn i Barcelona, när vi möttes som i trance, över Ramblas ljumma nätter, flöd vårt blod i febrig dans...." Aaaha, aha Farväl till Katalonien....." En stark öppning som var svår att toppa tänkte jag. Men han fortsatte med "Svart kaffe och poesi, svart kaffe och lite självironi" Som låt nummer fem kom den: "Hej Silver är du galen, i finkostym och blanka skor....." Då tänkte jag som så: Så här skall man ha det när man har det som sämst!

Sedan fortsatte gubben att rocka i ca en timme. Sen orkade han nog inte mer. Han fick bråttom ner från scenen och halvsprang ut därifrån. Varför?
Jag har tre teorier:
1/Han skulle med tåget
2/Han var kiss/ bajs-nödig
3/Han hade stulit en handväska och ville snabbt lämna lokalen innan någon hann upptäcka det.

Han passerade mig och maken på sin väg ut, så jag tog på honom och kunde konstatera att han var lika genomblöt av svett som alla vi andra.

Jag vill också klargöra en sak: Jag var inte den enda gotlänningen där, så om ni hör talas om en gotlänning som dansade på scenen framför Dan Hylander och blev utslängd av vakterna och som sedan kom in igen tillsammans med en kompis utklädd till en kamel så var det INTE jag.

Sammantaget var det en synnerligen lyckad kväll och jag tycker synd om alla de som inte var där, och det var ganska många det, även om det var många som var där också.
Stort tack till T & P samt M & C som förbarmade sig över vår lilla barnaskara medan vi förlustade oss i parken.

Apropå självironi kommer jag nog att skriva lite om det i morgon. Eller också skriver jag om något helt annat. Folke Bernadottes vita bussar kanske, eller eksem. Den som läser får se.

Kram
Agneta

Aaaaah, aaah farväl till Kataloooonien, aaaah.........................


Nominera en ANOD!!!!!!!!

Nu till Glädjebloggens halvårsjubileum uppmanas alla läsare av Glädjebloggen att nominera en ANOD.

Definitionen på en ANOD är "En person i vars sällskap man trivs med sig själv". Varken mer eller mindre.

Säkert känner du någon eller några som uppfyller det kriteriet. GRATTIS i så fall.

Passa då på att nominera personen till utmärkelsen till ANOD 2008! Tala gärna om varför personen förtjänar titeln. Du får gärna nominera flera personer och även dig själv. Det går också bra att nominera en kändis t ex Brolle Jr eller Peter Dalle om man nu råker tycka att de förtjänar titeln.

Senast den 10 september kl 23.59 måste ditt förslag ha inkommit. Vinnaren presenteras på Glädjebloggen den 11 september. Priset är förutom ära och berömmelse även en liten present som jag bestämt.

Skicka in ditt förslag på [email protected]

Kram
Agneta

Som en fisk på land

Jag läser just nu Anna Janssons senaste bok "Inte ens det förflutna". I en episod i början av boken jämförs en djupt stressad person med en fisk som dragits upp på land och som kippar efter andan.

Liknelsen är slående ju mer man tänker på den och det har jag gjort. Tänkt alltså.

En fisk på land har fullt upp med att kippa efter andan och hålla sig vid liv så länge som möjligt. Att i det läget förvänta sig att fisken skall simma är inte bara obarmhärtigt utan rent av korkat. Om man vill att den skall simma och fullgöra sina plikter som fisk måste man först och främst se till att den kommer tillbaka till vattnet, särskilt om man varit med och dragit upp den på land. När den väl kommit i vattnet så lär den sig snart simma igen.

Apropå fiskar hade jag en chef en gång som såg ut som en fisk. Skojar bara. Men han brukade säga:Bara döda fiskar följer med strömmen. Så sant, så sant.

Och apropå Anna Jansson så kommer hennes bok "Främmande fågel" som serie på TV4 nästnästa vecka. Jag har redan läst den så jag vet att det är den kvinnliga prästen som är mördaren.

Kram
Agneta

Inte bra

Jag har lånat ut min "Bibel" "Konsten att vara snäll" av Stefan Einhorn. Jag skulle verkligen behöva läsa den nu. Inte för att jag helt glömt hur man gör när man är snäll, men jag skulle absolut behöva bättra på kunnandet i ämnet nu.
Sedan när jag läst klart den för tredje gången skulle jag kunna låna ut den till Stor-Katoden t ex.

I kväll somnade jag till Dobidoo. Förhoppningsvis piggnar jag till redan i morgon så att jag kan njuta av helgen fullt ut. Veckorna nuförtiden är bara en transportsträcka fram till helgen då man försöka leva ett liv som är värt namnet.

Jag älskar den tidiga hösten, fastän jag inte vet vad jag skall ha på fötterna då. Men jag oroar mig för att den skall gå mig lika obemärkt förbi som sommaren gjorde i år. Men jag antar att det bara är att bestämma sig för att det inte får bli så.
Nej, så får det verkligen inte bli. Det är förmodligen bara jag som kan påverka det och möjligen SMHI.

Men det som är bra med hösten är att det finns inga förväntningar på den som det finns på andra årstider. T ex hör man ofta: iår har det inte varit någon riktig sommar. Har ni hört någon säga så om hösten?

Lite mellankoliska tankar så här på fredagskvällens sista minuter. Men i morgon är det lördag och då kommer Dan Hylander till Vinslöv.

Kram
Agneta

Helgtips

Snart är det helg igen. Gud så skönt!
Förra helgen kändes det som om alla andra hunnit före oss i vår almanacka och bokat upp oss på diverse aktiviteter. Men den här helgen var vi först i almanackan. Sova länge. Äta långfrukost och dansa nakna i trädgården.

Till er som inte skall vara i Vinslöv och förlusta er vill jag bara säga en sak:Tyck inte synd om er själva, även om det är det.

Det finns andra vackra ställen att besöka.
http://www.aftonbladet.se/resa/sverige/article3246205.ab


Och om en vecka är det 11 september. Detta ödesmättade datum har Glädjebloggen halvårsjubileum. Det kanske man bör fira på något sätt?

I går var det förresten all time high på Glädjebloggen.

Men det känns med bloggandet som med allting annat. När jag väl hakat på en trend så slutar alla andra med det. Det är många tidigare bloggentusiaster som meddelat att de tar en paus i bloggandet och sådana som sagt att de tänkt börja men som inte gjort det. Det tolkar jag som att det har blivit oballt att blogga.

Vad gör jag för fel?
Kan någon tala om vad man skall göra nuförtiden om man vill verka ungdomlig och på?

På lördag stannar den ekologiska bussen med mijövänliga varor såsom mat, rengöringsartiklar och hygienprodukter i Vinslöv. Varför var det inte jag som kom på den idén? Fast jag har förstås inget busskort.

Och så kommer Dan Hylander hit också.

Kram
Agneta




Mellan stövel och sandal

Nu närnmar sig dagen D då det är dags att ta på strumporna igen. 15 september, inte en dag tidigare. Samtidigt inträffar det årligen återkommande i-landsproblemet.
Vad har man på fötterna under perioden mellan sandaler och stövlar och mellan stövlar och sandaler? Eftersom jag har så små fötter har jag svårt att hitta något som inte blinkar när man går eller har kardborreband. Tänk att det som är så rätt på dottern är så fel på mig.
Med tanke på min ålder bör jag kanske börja köpa skor i hälsokostaffären?
.
Undrar hur Lena Ph gör, vi är ju faktiskt lika smala gamla?

Eller Condoliza Rice.

Apropå henne är det ju snart presidentval i U.S.A. Osama eller McCahan eller vad de nu heter. Det är frågan. Bush talade sig varm för den sistnämnde för Bush är en cowboy. Men jag undrar om Bushs stöd är en tillgång eller en belastning? Det känns lite som om man skulle försöka marknadsföra ett preparat som gör en smartare och helt plötsligt Linda Rosing berättar att hon använt det i flera år.

Kram
Agneta

Och på lördag kommer Dan Hylander till Vinslöv

Sakta men säkert

kommer glädjen tillbaka och allting börjar klarna. Jag ser ljuset i tunneln tack vare "mina ficklampor" i rummet och i rummen intill.
Man kan vara stressad och besvärlig och hjärnan hänger inte med. Men om hjärtat är med hela tiden så blir inte vägen tillbaka lika lång.

Jag ville bara säga det.

"Låt hjärtat va´me
glöm föralldel inte de`"

Sonia Heydenbratt

Kram
Agneta

Och på lördag kommer Dan hylander till Vinslöv

Apropå arv

Idag debuterade äldste sonen i skolorkestern eftersom han spelar el-bas sedan drygt ett halvår tillbaka. Jag trodde aldrig att jag skulle få barn som hade någon musikalisk ådra. Vilken tur att det var makens anlag som var dominanta i detta sammanhang. Annars är det nog jag som är den dominanta av oss två.

Fast jag trodde faktiskt inte att jag skulle hamna i styrelsen för en fotbollsförening heller. De enda gångerna jag spelade fotboll var när jag var tvungen på gympan. Då fick jag stå i mål där jag gjorde minst skada och så var det lättare att skjuta av mig mössan då.
Jag tillhörde den skara på en par tre stycken som aldrig blev valda utan där lagledaren i endera laget sa:Ni kan ta resten!
Men vad är dom idag? Ja inte tror jag att de är v ordf i någon fotbollsförening eller ansvarig för leksaksståndet på den årliga loppmarknaden i alla fall! Så det så.

Kram
Agneta

Och på lrdag kommer Dan Hylander till Vinslöv

Ledaren, medlaren och lilla jag!

Brevid mig på skrivbordet ligger senaste numret av MåBra. Jag har precis läst färdigt en artikel som handlar om syskonforskning. En forskare vid University of Carlifonia har konstaterat att personligheten inte framförallt är genetiskt betingad utan beror främst på placeringen i syskonskaran.
Så att jag är som jag är, är helt och hållet mina storasystrars fel.
Så enligt forskaren så är storasyster "Y" ledaren, en ansvarsfull ledartyp som är bra på att organisera och är praktisk och noggrann.
Storasyster "I" är medlaren som har stora diplomatiska talanger och är bra på att kompromissa och starta framgångsrika företag.
Själv är jag charmtrollet (jo det står faktiskt så) familjens clown som har lätt för att prata och lyssna på andras livshistorier, vill bli omtyckt och leva fri som fågeln.
Nej, jag tycker nog inte att beskrivningen passar in på någon av mina systrar.

I beskrivningen står det också om kända småsyskon, ensambarn osv.
Största systern jämförs med Oprah Winfrey (i valfri viktklass antar jag), mellansystern är en blandning av Helen Mirren och Britney Spears, medan jag är som GUDRUN SCHYMAN. Vem i helvete vill vara som en katastrof?

Ensambarnen jämförs med Brooke Shields. Vem faan minns Brooke Shields?

Kram
Agneta

Och på lördag kommer Dan Hylander till Vinslöv

Här är jag!

Som ni kanske, kanske lagt märke till så har jag inte bloggat sedan i fredags och det är i och för sig inget märkvärdigt med det. Men jag tänkte ändå att ni kanske undrat om det hänt mig och mitt lilla modem något. Och oron var befogad. Modemet la nämligen av helt plötsligt när dottern var inne och surfade häromkvällen.

Maken lyckades dock att laga det men dröjde med att informera oss om saken. Det var när han inte dök upp till femdygnsprognosen som jag anade oråd och förstod att något hade hänt. Och mycket riktigt, internet funkade igen och det gick att spela nätpoker, som vanligt.
Han har nämligen bestämt sig för att spela ihop pengar till en motorcykel. Vi får väl hoppas att det finns motorcyklar med hållare för käpp och en liten låda för löständerna. För det måste vara svårt att köra med löständer, lufttrycket borde göra att man sväljer dem, eller...?

Fast han köpte ny gräsklippare igår, så han är ändå en lycklig man.

Och på lördag kommer Dan Hylander till Vinslöv. Biljetterna är inköpta och maken har repat in "Skuggor i skymningen" på gitarr. Själv kan jag texten utantill till en, som jag tror, helt okänd låt som går så här:
"Hej Silver är du galen, i finkostym och blanka skor, vem möter du i hörnet, i hemlighet där ingen ser?
Maria, vackra drömmar, hennes ögon går i grönt, och håret viskar aningar om rött.
Och titta nu han ger henne en ros, vad är det som har hänt, har mina ögon tagit fel, har Silver blivit kär osv, osv."
Någon som vet vad den heter? Inte jag i alla fall.

Vi har som sagt köpt biljetter och uppmanar alla vinslövsbor att göra likadant. Även om man inte gillar Dan Hylander så anser jag att man bör uppmuntra initiativet. Det innebär en stor ekonomisk satsning för arrangörerna och det vore synd om de gick med stor förlust. Man kan ju alltid ta med sig en mp3-spelare med sin egen favoritmusik.

Det var allt för denna gång!
Kram
Agneta


RSS 2.0