Med egna ögon

I dag var jag hos ögonkliniken för att testa om det fanns någon liten minimal möjlighet att på opertiv väg göra något åt mitt vänsteröga. Inte helt oväntat var domen hård, inget fanns att göra då hjärnan för länge sedan slutat att kommunicera med det ögat.
Konsekvensen av mitt hadikapp är att jag inte har något parallellseende som behövs när man t ex tittar på 3D-film med rödgröna glasögon samt att jag har svårt att avståndsbedöma när jag skall fickparkera. Eller som en opitiker sa till mig för ett antal år sedan:"Det spelar ingen roll, för ni kvinnor kan ändå inte fickparkera" Och vips hade han en kund mindre.

En liten tröst i det hela var dock att OM något skulle hända med det högra ögat så fanns en stor chans att hjärnan skulle återuppta samarbetet med det vänstra igen. Jodå, då duger det minsann!
Lite mindre kul var att han spådde en ganska dyster framtid som helhet då översyntheten på högran kommer att öka markant inom loppet av bara några år. Tack för den! Men de hade urtjusiga lokaler och vacker utsikt över Kristianstad och i väntrummet läste jag en tänkvärd artikel av Jonas Gardell.

Kram
Agneta


En alldeles vanlig dag, fast lite bättre

Nu är det ett tag sedan sist, men tro för den skull inte att mitt liv varit händelsefattigt de senaste dygnen. Nej då, här har det hänt saker vill jag lova. Bl a så åt jag mitt livs första Ben & Jerry igår och idag har jag varit i Kristianstad.

Där, någonstans på Lilla Torg, kom det fram en lång, trevlig ynglig till mig och sa: "Hej, jag heter Tony och kommer från Green Peace". Jag svarade "Och jag heter Agneta och skall med tåget".
Detta var inte helt sant. Jo, att jag heter Agneta, jag fann ingen anledning att ljuga om en sådan sak, men jag skulle inte med tåget, inte just då i alla fall. Men eftersom mitt samvete inte riktigt tålde en diskussion med Green Peace så drog jag till med det där med tåget eftersom det lät som ett miljövänligt alternativ.

Fast egentligen skulle jag träffa en väldigt trevlig person, trodde jag. Men det blev istället fem trevliga personer! Fatta att FEM stycken tagit sig till stan bara för min skull. Tack för det kära ni som dök upp, det värmde gott i hjärtat.

Lite pinsamt blev det dock när jag flera timmar senare mötte GreenPeacekillen på stationen i Kristianstad. Men han kände nog inte igen att det var jag som åkte med Sten Broman hem. Tåget hette så, och i morse åkte jag med Nils Holgersson. Det var en underbar resa.

Sedan sist har jag också haft lite kontakt med "Piratpojkarna". För att inte riskera att fastna i några sökmoter kommer de hädanefter att kallas "De allvarssamma". En benämning jag hoppas att de uppskattar. Det låter väl vuxet och bra? De har ju, enligt säkra källor, trots allt fyllt 18 år.

Kram
Agneta


Kram

Agneta


Jag, en tråkmåns

Är det något fel på mig som inte kan uppbåda minsta intresse för en 50 år gammal boxningsmatch som man vet hur den slutar?  På en fredagkväll...

Kram
Agneta

Ingen dum idé!

På söndag börjar Almedalsveckan i Visby. Över 500 företag och frivilligorganisationer deltar i år och det är rekord som vanligt.
Jag undrar om nätverket "Bara bröst" kommer att närvara, men om de gör det så lär de vara lätta att känna igen på sina, eller rättare sagt bristen på, kläder.
Fast de tycker kanske inte att de har mer att lobba för när de fått igenom att man får bada topless i badhus. Hur orkar man engagera sig i en sådan sak? Jag bara frågar.

Jag läste en ganska rolig insändare i Metro i morse i ämnet. Det var en kvinna som tyckte att det är så tråkigt med feminister som ser det enda målet för jämlikhet är att vi kvinnor skall bli mer som männen, i stället för att sträva efter att de blir mer som oss. Hennes förslag var att, eftersom hon inte tyckte att männes bröstvårtor var särskilt vackra, istället tvinga männen bära top i badhuset.

Tåls att tänka på.

Kram
Agneta

Ooopps I did it Again

Oj, nu har jag skojat med det politiska evenemanget igen. Jag borde förstått att Piratpartiet inte är något man skämtar om. Eftersom det är så många som inte tar dem på allvar så är det klart att de själva måste ta sig på blodigt allvar. (Se kommentatorfältet i inlägget "Varför?" nedan)

Uppenbarligen har såväl KD, FI, C, S, M, Mp, V och Fp, som jag också dristat mig till att skämta om på Glädjebloggen betydligt mer självdistans än vad P och SD har. Eller också har de viktigare saker för sig än att kolla på små, harmlösa bloggar från Vinslöv. Typ miljöpolitik, arbetsmarknadspolitik, socialpolitik, familjepolitik, bostadspolitik, skattepolitik m.m.

Men å andra sidan så får man kanske vara glad att vissa håller på med politik och inte med humor.

Kram
Agneta


Som i Dressman-reklamen

Ericsson har valt en ny koncernchef. De valde en man den här gången.

Undrar hur de tänkte när de valde honom. Uppenbarligen inte: Nu har vi prövat med män så många gånger, så då behöver vi ju inte prova det fler gånger.
Men kanske : Den här gången SKA det lyckats. Men förmodligen tänkte de väl inte i de banorna alls.

Han skulle vara med i morgonsoffan i morse men kom ganska mycket i skymundan av nyheten om Michael Jacksons död. Lite synd om honom kan man tycka. Dessutom tjänar han mindre än sin företrädare, visserligen har han 9 miljoner MER än statsministern men än då. Hans kommentar till det var att han trots allt ansvarar för en stor och viktig organisation. Till skillnad från Fredrik Reinfeldt då. Eller?

Kram
Agneta

Not Bad

I dag var Norra Skåne först med en världsnyhet, i alla fall i min värld. Det var där jag först läste om nyheten att Michael Jackson var död.
Men eftersom samma tidning redan i oktober 2007, förmodligen som enda tidning i världen, publicerade nyheten att Fidel Castro var död så tog jag dödsbudet med en nypa salt. Det var först när morgonsändningarna i både svt och TV4 dominerades av denna nyhet som jag kunde tro det på riktigt att Michael Jackson var död.

Jag har inte precis någon relation till honom. Har varken tyckt att han var superbra eller urdålig. Men i dag när radiokanalerna spelat hans greatest hits flitigt så kan jag konstatera att han inte var så tokig ändå.

En uppenbar talang som tyvärr allt mer blev en tragisk gestalt. Synd att det skall behöva bli så.

Kram
Agneta

Han är förälskad i livet

I kväll börjar sommar med Ernst. Jag läste att han inspireras av att finnas till och av livet. VIlken tur att han inte inspireras av döden. Jag menar, alla kan ju inte bli filmregissörer.

Kram
Agneta

Varför?

Idag läste jag att kristdemokraterna hade ett seniorförbund. Vad är vitsen med det undrar jag? Det är väl ungefär lika befogat som att Piratpartiet har ett ungdomsförbund eller Feministiskt initiativ ett kvinnoförbund?

Kram
Agneta

Plötsligt från Vinslöv

Vecka 29 infaller den berykatde och fruktade stockholmsveckan i Visby. Det är en vecka då ett antal stureplansyngel invaderar hamnområdet och delar av innerstan för att festa i nätterna sju och dricka frukost vid lunchtid.
Någon gång dessförinnan åker vi till stockholm i några dagar.  Undrar om stockholmarna hädanefter kommer att kalla dessa dagar för "Vinslövsdagarna"? *

Kram
Agneta


* Inte att förväxla med Vinslövsdagen som infaller i september och äger rum i Vinslöv. Alla vinslövsbor och Dan Hylander är där!


Ingen koskräck

Följande dialog utspelade sig mellan mig och sonen igår:

- Mamma!
-Ja?
-När jag blir vuxen och skaffat mig en egen ko*... lär du mig att mjölka då?
-Jag lovar!

Kram
Agneta


* Idag fick jag veta att han har bestämt sig. Det blir en SLB.

Dagens Metro

Läste i dagens Metro att varannan skåning är för tjock. Tänk ibland är det extra skönt att vara gotlänning.

Kram
Agneta

Tisdagstankar

Idag spelade man en låt med Dan Hylander på P4. Visste ni förresten att han var i Vinslöv i höstas?

Och så spelades en låt med Peter LeMarc. Dock inte "Det är så gott o må gott igen". Men det är det. Det är förfärligt gott, vad han än sjunger, min vän Peter.

Och ikväll är det Allsång på Skansen, utan reklamavbrott och bingodragningar. Men framförallt är det Morden i Midsomer. Hoppas att det är ett sådant där traditionellt avsnitt som börjar med en trädgårdsutställning och slutar med 10 mord där samtliga blivit mördade av den hemvändande kusinen, med en kandelaber.

Det är vad jag hoppas på inför kvällen. Det och en kall öl!

Kram
Agneta

Rapport från munhålan

Vi diskuterade sopsortering på tåget idag. Bl a så pratade vi om hur tuggummin skulle sorteras. Med tanke på hur mycket amalgam det finns i folks tänder föreslog jag att det skulle sorteras som miljöfarligt avfall.
Det gäller dock inte mig, för jag har i stort sett ingen amalgam alls i munnen ty jag har som bekant så kalkhaltig saliv, vilket motverkar kariesangrepp. Dessvärre ökar det risken för tandsten och därmed också tandlossning eftersom tandköttet försvinner liksom.

Förresten läste jag att någon kommit fram till att tandköttet är en erogen zon. Efter åtskilliga kvällar med tandtråden som enda sällskap kan jag bara säga: Det stämmer inte!

Kram
Agneta

Medialt

Sonen som precis sparat ihop till en iPod av senaste modell låter meddela att klockan i Iran är halv tio och att temperaturen i Athén är + 28 ¤ samt att det på servicehusen i Hässleholms kommun imorgon serveras kalopps. Fast det sista kollade jag själv. I Norra Skåne. Jodå, de traditionella, analoga medierna duger gott till viss typ av information. Så det så!

I Australien däremot är klockan 18 minuter över. Det vet man sedan gammalt, innan iPodens tid.

Kram
Agneta

Hoppas limmet håller!

Lagom när barnen blir så stora att de inte längre kommer hem med pärlplattor så har väl föräldrarna börjat tillverka sådana istället. För så är det enligt en bekant till mig: livet börjar och slutar med pärlplattor. I alla fall om man är i kommunal omsorg. Man får dock hoppas att de håller sig till grytunderlägg och inte kommer hem med sådana här. på julafton.

Kram
Agneta


Mina damer och herrar...

... får jag lov att presentera två rikskändisar med lokal anknytning?

Först ut är den guldkalvnominerade och skivaktuelle kristianstadsbon Olle Jönsson i Lasse Stefanz. Så är ser han ut utan hatt och trummor.

(Bild från sr.se/kristianstad)

Och en annan ständigt aktuell vinslövsbo ser ut så här, utan hjälm och moped, när han pratar med sin bror i Australien.



(Bild från svt.se)

Kram
Agneta


Givmilt

Idag har jag äntligen blivit färdig till att göra en sak som jag länge tänkt göra men som aldrig blivit av, nämligen att anmäla mig som blodgivare. För att bli det gick jag ca en kilometer, utan stegräknare, till och från blodbussen. Förstå hur mycket jag ville göra detta!


Literpriset på blod i Skåne är för närvarande 111:-  vilket kan jämföras med priset på jordgubbar som var 40:- på midsommarafton. Så varje gång jag lämnar mina 4,5 dl blod så kan jag äta drygt 2,5 liter jordgubbar utan att gå back. Fast då skulle jag nog få förfärligt ont i magen.

Kram
Agneta


Kanske till salu!

Familjen har två husdjur, hund och kanin, och båda rymmer så fort tillfälle ges. Nu befarar vi att den sistnämndas senaste rymning kan ha lett till en oplanerad graviditet. Enligt vittnesuppgifter har det nämligen förekommit nattligt frieri i trakterna kring kaninburen.

Så om våra farhågor besannas så kan familjens husdjurbestånd ha tredubblats inom en månad. Vi som inte ens kan hålla ordning på de djur vi redan har. Så om du känner för att ta hand om resultatet av en olycklig romans mellan en domesticerad hermelinerkanin av ädlaste börd från djuraffären i Stoby och en vild bastard från Grantingeskogarna så kan du alltid höra av dig. Stamtavla saknas.

Fast vi hoppas förstås att Mimmi Kanin och vildhannen bara är kompisar och att alla romansrykten dem emellan inte är annat än just rykten.

Kram
Agneta

Ingmar, Ingvar, Wanja och jag

I morgon inleds sjätte upplagan av Bergmanveckan. Då samlas hela världens kulturelit och Ingvar Carlsson på Fårö. Och på tredje dagen, uppstånden igen ifrån de döda, dyker Ingmar Bergman själv upp. Eller det kanske han inte gör, men går igen det gör han nog, precis som huvudpersonerna i sina filmer.

Ingvar Carlsson däremot, har handlat strumpor av mig en gång då han var statsminister och jag snabbköpskassörska på Domus i Visby. Det hände sig på den tiden då det inte fanns MedMera-kort och det därför inte gick att handla kooperativa strumpor på Kapp-Ahl, varför han således var hänvisad till Domus för att göra sina strumpinköp.

Han var, då liksom nu, sommargotlänning medan jag var vinterfastlänning. Skillnaden och likheten mellan dessa är bl a att båda tillbringar sommaren på Gotland och övrig tid på fastlandet. Men medan den förstnämnda åker till Gotland för att vara ledig åker den sistnämnda dit för att jobba (eller snarare "jobbe"). Den sistnämnde är född på ön medan den förstnämnde önskar att han/hon vore det. Ingen av grupperna vill bli kallade turister då de anser sig vara av finare sort.
En annan skillnad mellan mig och Ingvar Carlsson är att om hans ansikte ser ut som en handbollssko så ser  mitt ut som själva handbollen. Och så har han glasögon medan jag numera har lins. Och bara en av oss har Sanna-Kallur-frisyr.

I övrigt tror jag att Ingvar Carlsson är en ärlig och rättskaffens man som lever som han lär. Som nog skäms över Wanja Lundby Wedins bonusagerande och hellre köper aktier i Folksam för sina pensionspengar än ett gods i Sörmland. Men det är bara vad jag tror!

Kram
Agneta

Om facebook, semester och gräs

Så var den här midsommaren över också. Nu så här i efterhand kan jag berätta för mina kriminellt belastade läsare att familjen inte varit hemma, varken midsommarafton eller midsommardagen.
Det har på det hela taget varit en angenäm helg med god mat, dryck och vänner men utan slagsmål, trafikproblem och facebook.

Jag är ingen hängiven fantast av facebook men har ett konto som jag går in och kollar regelbundet.

Jag kan inte annat att förundras över vad som gör att vissa medelålders, normalbegåvade kontohavare att vid halvåtta-tiden på midsommaraftons kväll känner att de bara måste avbryta sitt midsommarfirande för att delge sina facebookvänner att de "precis har fått sill och nubbe. Nu väntar strax jordgubbar och grädde".
Så himla originellt är det inte att äta sill och jordgubbar på midsommarafton.

Men nu är som sagt midsommarhelgen över och en ny arbetsvecka har inletts. Det är inte klokt vad man vänjer sig vid att vara ledig. Jag har dessutom varit arbetsfri i fyra dagar nu eftersom jag vabbade i torsdags. Dottern hade symptom som signalerade misstänkt maginfluensa. Så jag såg framför mig att få ägna dagen åt att torka spyor, vilket jag också fick. Dock inte kommet från dottern, utan från hunden. Hon hade ätit gräs. Jag hoppas innerligt att dottern däremot för evigt undviker gräs i alla dess former för invärtes bruk.

Men det är skönt att ha ett jobb så att man kan längta sig galen efter semester. Och om mindre än två veckor är längtan över, för då springer jag ut på min första riktiga semester på 3 år. Rätt bra känsla faktiskt.

Kram
Agneta

Midsommargrodor

Midsommarafton. Igen.
Det var ju bara några veckor sedan sist känns det som. Men det gör i och för sig ingenting eftersom det är en så pass trevlig, om än lite överskattad, högtid.

Men jag har gjort mig lagom midsommarsnygg med klänning, ögonskugga och hårspray. Och lite, lite, färg på läpparna. Fast festen börjar inte förrän om tre timmar, men man vill ju vara ute i god tid.

Vi skall fira med ca 20 st trevliga människor i bekantskapskretsen och i år tänkte vi äta sill, potatis och jordgubbar. Och kanske dricka snaps.
Men däremot tror jag inte vi skall sjunga "Små grodorna" för jag tycker att den har så fjantig text.  För det första så är det väldigt sällan man ser en groda nuförtiden. Och för det andra, om man skulle få syn på en, inte sjutton tycker jag att att de ser så lustiga ut att jag börjar skratta o acka kaka ka bara för att de inte har några öron eller svansar. I så fall är guldfiskar, nycklepigor och bofinkar lustiga av samma skäl. Och dem är det minsann ingen som skrattar åt. Eller skriver sånger om.

Hur som helst så hoppas jag att ni får uppleva den bästa midsommaren någonsin, så ses vi här igen någon gång nästa vecka.

Midsommarkramar från
Agneta


Dagen efter

Dagen efter det att det stod klart att Kinderegg tar över Saab avlöser den ena pessimisten den andra i tv-soffor och radiointervjuer. En del av kritiken består i att de inte kan bli lönsamt när de bara skall tillverka hälften så många bilar som Saab gjort hittills. Men jag trodde att en del av Saabs dåliga finanser berodde på att de tillverkade för många bilar.
Men jag vet ju ingenting om bilar och motorer.

Men en sak vet jag, att skall Saab läggas ner så kan det lika göras av ett litet svenskt företag än ett stort amerikanskt. Dessutom tycker jag att det behövs entrepenörer och risktagare, alltid och speciellt i dessa tider.
Däremot behövs det sällan gnällspikar och skeptiker.

Som kuriosa kan nämnas att Christian von Koeningsegg bestämde sig för att bli bilbyggare när han som barn sett filmen Flåklypa Grand Prix. Den har mina barn också sett. Flera gånger dessutom. Vad månde det bliva av dem?

Till sist: För ett år sedan var det fortfarande högkonjunktur i Sverige. Är det någon som fortfarande minns den?

Kram
Agneta


Gubbigt

Tobias Krantz blev ny högskole- och forskningsminister. Han får nästan Bosse Ringholm att verka färgstark och spjuveraktig. Och det värsta är att han är 4 år YNGRE än mig men ser ut som en liten farbror. Det kan åtminstone ingen beskylla mig för. Ännu. Men nästa år kan jag kanske delta i mustaschkampen med Gert Fylking.

Kram
Agneta


En vanlig en

För några veckor sedan försiggick följande diskussion i det Henrikssonska hemmet, mellan mig och dottern:

- Du är snäll Mamma
- Mm
- Gotlänningar är snälla.
- OK
- I alla fall du
- Har du träffat någon som inte är snäll?
- Jo. Fast det var förstås inte en gotlänning utan en vanlig människa.

Kram
Agneta


En dag på jobbet

Idag har det varit lite händelsrikt på jobbet. Av någon anledning har riksmedia riktat sina blickar mot den förvaltning där jag råkar arbeta.
Jag är ju bara tjänsteman så jag är ganska perifier i sammanhanget, men ett samtal från TT fick jag ta emot idag i alla fall. Men jag är ju van vid att radio och tv ringer till mig på jobbet så det var inget nytt. Men eftersom det inte gick så bra sist så höll jag mig väldigt strikt formell den här gången och hänvisade till annan person. Utan att börja skratta först.

För övrigt är jag i stort sett ensam tjänsteman på förvaltningen nu i semestertider. Så då passar jag på att fatta en rad tunga beslut som ingen kan stoppa. Men eftersom de flesta visar sig vara lite väl tunga för min smak så river jag upp dem efter en stund och fattar genast nya rationella beslut som ingen vet om.
Så har jag det om dagarna.

Kram
Agneta

Nu får det vara nog!

I helgen åt jag nog ungefär dubbelt mot RDI.
Igen!
Måste defenitivt göra något åt min svällande kropp, omedlebart. Så i morgon är det jag som börjar använda korsett!

Kram
Agneta

Dags igen

Nu på fredag, d v s midsommarafton, kl.16.00 spelar svenska U-21-landslaget em-match mot Italien i Helsingborg. Senast det spelades landskamp för tomma läktare i Skåne var i mars i år då Sverige mötte Israel i davis-cup-tennisen.

Kram
Agneta

Små, små ord om sommar

Vissa ord har större affektionsvärde än andra. Sommarlov t ex. Det ger positiva vibbar ,medan "försommarregn" låter mycket vackrare än vad det är , samtidigt som "nyslaget hö" väcker blandade känslor hos mig.
Å ena sidan barndom, sommar, sol, hölass och kaffepaus på balvagnen. Å andra sidan stickiga höbalar, sönderrivet skinn, ändlösa timmar på hölass och -loft, uteblivna stunder på stranden, maskiner som går sönder och vuxna som svär.
Men en sak som vi roade oss med, jag, mina systrar och bröderna S, var att när vi åkte hölass hem efter avslutat värv så gömde vi oss i höet och slängde ner löshö på cykelturisterna nere på vägen. Och så sjöng vi (mel. Familjen Adams):
"Det var en gång en apa
som inte kunde rapa
och när han skulle rapa
så tog han en banan.
Skala banan, skala banan, skala banan"

Vad den sången hade med cykelturister och hökörning att göra var det nog ingen som funderade på, det kändes bara så rätt, där och då.

Visst kan man tycka att det var elakt gjort när man ser tillbaka på det, men på 70-talet fanns det så gott om cykelturister på Gotland så de var liksom ett lovligt byte, tyckte vi.
Och så var det ett kul nöje för oss barn. Och gratis. Och miljövänligt.

Kram
Agneta

Plötsligt en Talang

Nu är Talang 2009 avgjord och Charlie Caper är en halv miljon rikare. Jag tyckte det var bra att han vann. Fast som skattskriven i Hässleholms kommun borde jag kanske ha hejat på "C-G med blåljus" från Vittsjö. Men jag tror inte att jag hejat på dem om de så kommit från Vinslöv. Fast om de kommit från Vinslöv hade de nog inte varit med i "Talang" utan snarare i en viss dokumentärfilm.

Kram
Agneta

Die Mauer

Jag har åter testat mig på facebook. Den här gången gällde det att ta reda "Vilken låt symboliserar dig" och resultatet är Die Mauer ( Ebba grön)

"Du säger vad du tycker o tänker!Rebell med intresse av vad som händer i samhället. Du bryr dig inte ett dugg om vad andra tycker om dig!"

OK, jag har nog dessvärre en tendens att säga vad jag tycker, även när det är totalt onödigt, eller rent av obegåvat att göra det. Men "rebell"? Nej, det känns jag inte vid. Jag som inte ens gjort någon tonårsrevolt, det behövdes inte med två äldre syskon som redan testat gränser. Intresse av vad som händer i samhället kan stämma, så länge det händer i Vinslövs samhälle, vill säga.
Och att jag inte skulle bry mig ett dugg om vad andra tycker om mig... Hm. Bryr mig gör jag nog, men jag kan inte gärna göra något åt det. Folk tycker vad dem tycker i alla fall.

Och Die Mauer är ju en bra låt. I år lär det dessutom vara 20 år sedan Berlinmuren föll. Var inte det förrförra året? 

Kram
Agneta

Om man skulle slå till!

Saab köps sannolikt upp av Koenigsegg. Rätt så coolt med ett skånskt familjeföretag som tar över något som inte GM klarar av. Någon har sagt att skåningar har bra självförtroende och det är inte utan att man börjar tro på det.

Funderar på att fråga maken om vi skall slå till på Volvo, eller åtminstone köpa oss ett Apotek. Nu när han har fått sina skattepengar.
Fast barnen vill hellre att vi köper en platt-tv. Eller en skiva med Kiss.

Jag hade kunnat tänka mig Glenn Strömberg, så att han kan fixa Tiramisu (var det rätt nu Anette?) till oss varje dag. Vi har ju redan glas.

Kram
Agneta

Kock

Det är Glenn Strömberg som lagat den. Tirimasun, alltså. Tänk att han tar sig med sånt. Hi´s the Kock!
Kärt!

Kram
Agneta


Gott

Jag och maken har snöat in på Tirimasu när vi vill njuta tillsammans. Vi har hittat en sort som man köper hos Ingemar på ICA och slipper göra själv. De säljs förpackade i små glas.
Nu har vi samlat i hop så pass många glas att det snart räcker till ett halvdussin var till barnen när de flyttar hemifrån.

Kram
Agneta

Jobbtips

Jag har varit inne och kollat på ams.se idag och kollat jobb. Inte för egen del dock, för jag har ju precis fått ett jobb som jag trivs med och känner mig behövd och uppskattad på.
Nej, jag kollar för Lars Leijonborgs räkning. Han har ju hållit på med politik i hela sitt liv och säger att han vill hålla på med något helt annat. Och jag förstår honom, jag har länge tyckt att han skulle hålla på med något helt annat.
Så jag tänkte hjälpa honom lite på traven, för han kanske inte har det så lätt. För att få ett bra jobb underlättar det om man har många vänner, och det är jag inte så säker på att han har. Det blir lätt så när man är lite dum i huvudet.

Vad jag förstår så har han bra syn och och gått ut gymnasiet. Så nu har jag hittat ett jobb  åt honom som jag tror han klarar av.

Lycka till Lasse!

Kram
Agneta

 

Skor, skor, skor

Hela vår lilla hall är alldeles överbelarmad med skor. Och de allra flesta är mina. För jag inbillar mig inför varje sommar att jag inte har några skor som passar för denna årstid och köper därför nya för att råda bot på bristtillståndet.

Det är ljusa sandaler, mörka sandaler, sandaler med klack och sandaler utan klack. Tygskor med snören och utan snören. Det är slip in som bärs ut och Foppatofflor med eller utan hundbett. Och så gympaskor i alla färger och modeller, såsom t ex street-modellen som tydligen lämpar sig bäst när man går på gatan.

Däremot finns här inte så många finskor. Fyra i garderoben och en i huset mitt emot.

Kram
Agneta

TV-tips

I kväll skall jag se första avsnittet av repriseringen av "Kvarteret Skatan", det känns som en obligatorisk uppgift. Men dessförinnan skall jag se när Sverker testar sport-behåar inför Vårruset.

Och i morgon lär jag behöva titta på finalen i Talang 2009. Den här gången har Bert, Barbie och Ken inget att säga till om, utan det är svenska folket som bestämmer. Då vet man väl hur det går. Gamla gubbar och arga tanter kommer med istället för unga påläggskalvar.

Fast det var ju förstås en helt annan tävling. Och den har heller inget med talang att göra.

Kram
Agneta

Allt skall man göra själv...

Förra veckan solade jag lite solarium för att se lite mer ut som jag gjorde på 80-talet, när jag nu skulle fira guddotterns student. Det kostade 2:- minuten.
Tandhygienisten kostar ca 20:- minuten.

Förutom graden av njutning, så är den största skillnaden att på solariet är det total självservice. Fast det tycker tandhygienisten att det skulle vara där också, för hon sa att hade jag bara varit lite mer noggrann med tandtråden och inte ätit så mycket sötsaker så hade jag inte behövt komma till henne så ofta.
Men jag fortsätter slarva med tandtråden och undvika att inte äta godis.För jag vill ju inte göra henne arbetslös, för det vet jag ju hur trist det är. Kosta vad det kosta vill.

Kram
Agneta

Diiiiiisappointeeeeeed!

Maken gjorde precis mig uppmärksam på att jag missförstått honom (igen). Det är inte en trekilos batong han kommer med, den muskulösa, utan en bil full med betong.

Ja, ja, huvudsaken är att han fyller ut rummet med det han har.

Kram
Agneta

Så lika

Är det bara jag som inte kan se skillnad på:

 - Melodi-festival-Alexander Rybak och Idol-Robin Borg
- Fredrik Federley och BoxerRobert
- Göran Hägglund och Daniel Westling
- Lilly och Sussie
- Kommandoran och Varulven?

Kram

Agneta

Längtar

Vår tvättstuga som vi började riva ut i september 1973 är fortfarande inte klar och jag har börjat misströsta. Men maken har nu lovat att redan nästa vecka skall det komma en muskulös man i min ålder med flera kilo batong.

DET ser jag fram emot!

Kram
Agneta

Grattis "Syrran"

Idag fyller min kära "Nästan-Syster" år. Dessvärre befinner hon sig alltid så onödigt långt bort från mig och vår andra "syster". Men det är också det enda negativa jag kan komma på med henne.

Grattis älskade Lilla M. Jag ringer dig en annan dag. Hoppas du får en fin fortsatt födelsedag.

Längtar tills vi spaar igen!

Kram
Agneta

Tillbaka

Jaha, då var man tillbaks på fastlandet igen, efter ett intensivt studentfirande på hemön. Det har varit en mycket angenäm vistelse på alla de sätt. Mössor har lyfts, skålar har höjts, sånger har sjungits, presenter har givits och boomeranger har överlämnats. Och allt under väldigt högtidliga former.

Om jag hade varit lite mer som Blondin-Bella och tjänat pengar på min blogg, så hade jag kunnat kalla det för "läsarkontakt" och gjort resan avdragsgill. För jag har bl a träffat "Ingvar", "SvågerRoger" och "Vän av ordning".
Ärligt talat förstår jag inte varför hon tjänar pengar på bloggandet och inte jag. Jag skriver ju också om shopping, smink , resor och sådant som (en gång så) unga kvinnor vill läsa om.

Men även sedan jag kommit hem har jag har jag haft läsarkontakt. Jag träffade nämligen en läsare utanför ICA i Vinslöv. Hon tyckte att jag varit dålig på att uppdatera bloggen och att det började bli tjatigt att läsa om GB-glass varje dag. Och det kan jag förstå om man väljer att läsa samma inlägg varje gång man är inne.

Säga vad man vill om Blondin-Bella, men hon har inte alls samma läsarkontakt som vad jag har. Själv kan jag t o m namnen på varenda en utav mina läsare, det kan nog inte hon.

Kram
Agneta

Dagens i-landsproblem

Vad har hänt med GB-glass nuföriden? Har fantasin helt tagit slut för dem, eller vad handlar det om? Jag tror inte att det kommit en enda ny glass sedan sekelskifet, Alla sentida uppkomlingar är bara upphotade varianter av redan befintliga sorter. Sedan tidigare finns det sju olika varianter av Magnum, tre av Cornetto samt 2 av  Calippo. Fråmnoch med i år finns även två sorter av "Nogger" respektive "Sandwich"

Den förstnämnde är en Nogger fast med mint inuti, doppad i mörk choklad med hasselnötter. Men hallå, då är det väl ändå ingen "Nogger" ?  Det enda som påminner om Nogger är formen. I övrigt är det en helt annan glass som förtjänar ett eget namn. Och framförallt tycker jag att man skall kunna säga i kiosken " -En Nogger, tack" utan att behöva lägga till "en vanlig" eller riskera att missförstås.

Med den utvecklingen lär det bli som på de moderna caféerna i städerna, s.k. coffee houses där man inte längre kan beställa "en kaffe" för då förstår de som jobbar där vad man menar. De tittar på en som om man vore en utomjording från Vinslöv. Det har jag i och för sig lärt mig leva med, men jag vet inte om jag klarar det bemötandet i glasskiosken också? Jag är ju där så ofta. Och handlar Nogger. Eller sandwich. De vanliga...

Kram
Agneta


Sommar, sommar, sommar

Det är redan 2 juni och jag vet fortfarande inte vilka som är årets sommarpratare. Jag har svårt att få något gjort så länge jag svävar i ovisshet.
Om jag skulle få äran att vara sommarpratare någon gång, vet jag precis vad jag skulle prata om. Precis på samma sätt som jag visste hur man skulle fostra barn långt innan jag hade några eller som jag vet exakt hur jag skulle ha svarat och vilka livlinor jag skulle använda om jag varit med i "Vem vill bli miljonär?" eller vad det nu heter nuförtiden.

Livet är bra enkelt när man ser det lite grann så där från sidan.

Kram
Agneta

Med andra ögon

I dagens nummerav morgonkompisen Metro fanns en platsannons från Skånemejerier som sökte en Category Buisness Manager till huvukontoret i Malmö. Det tyckte jag lät fint, så jag fortsatte att läsa. När jag läst igenom hela anonnsen insåg jag att det de egentligen sökte var en produktchef.
Så nu ser jag på maken på ett helt annat sätt. Lite mera lystet på något vis. Men en fin titel är inte allt. Pengar och slät hy är minst lika viktiga.

Kram
Agneta

Grattis!

Idag fyller äldste sonen år, vilket innebär att det är exakt ett år tills jag kan titulera mig tonårsförälder. Men än finns det tid att njuta. Och det gjorde vi i kväll. Med grillat kött från den lokale charkbutiken och lyxglass från Otto i de nya trädgårdsmöblerna kändes det gott att leva.

Under måltiden diskuterade upplägget för studentfirandet och de olika hållpunkterna. Bl a så konstaterade vi att det nog kommer att vara svårt att få tag på parkeringsplats och besvärligt att ta sig fram. Men födelsedagsbarnet kom på att vi skulle säga att "vi känner den som skall ta studenten". Så det skall nog gå bra.
Jag har dessutom lovat honom att jag skall fråga kusinen, som tar studenten, om inte han kan få följa med en liten runda med hennes klass eftersom han så gärna vill åka traktor och vagn. Det tror jag inte att hon har något emot med tanke på att hon ju vet att hon har en present att vänta.

Kram
Agneta

RSS 2.0