Torsdagstankar

Torsdagkväll!
 
Tillbakalutad, trött.
 
Trist tv-tablå.
 
Tillväxtverket, temafester, tillitsbrist. Tittarna tröttnar.
 
Toldel-tiken Tuva tittar tillgivet. Trofast! Tänker troligen tankar tikar tänker.
 
Tidens tand tuggar.
 
Tänker tacksamt tillbaka.
 
Treårsdag: trasdocka, trätåg, teddybjörn.
 
Tredjeklassare: träskor, twist, träslöjd
 
Tonårstid: tafatt, tafflig, taskig tajming
 
Tjugosjunågonting: tokkär, trerätters, trolovad
 
Tegelvilla, taxeringsvärde, takbyte
 
Trettioårskris!!!
 
Trebarnsmor, trotsålder, tårar, tonårsmamma. TRÖTT!
 
Tjänsteman
 
Tights, tunika, träskosandaler. Tidlöst? TANTVARNING!
 
Tillfreds!
 
TACK!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cyklar och agenter

Min man, produktchefen ni vet, uppmanade mig till att blogga ikväll. Det är ju gulligt av honom att uppmuntra mig till sådant, även om jag tror att det egentligen handlar om att slippa konkurrens om fjärrkontrollen eller att slippa få Sportspegeln ackompanjerad av mina snarkningar.
 
Problemet är väl att hitta något vettigt att skriva om, eller vettigt och vettigt, men något att skriva om i alla fall. Fast idag var det inga problem för SÄPO gav mig så bra uppslag idag.
Tänk att de som är agenter har tema James Bond. Det är ungefär som om vi kommunanställda skulle ha tema Svinarp, lite som att klä ut sig till sig själv liksom. Och det märkliga är att det blir så dyrt när man bara är sig själv, för en kväll.
Men det är lite intressant att spekulera i vilka andra teman som skulle kunna bli aktuella i olika sammanhang.  Vårdcentralen skulle såklart kunna ha tema Greys Anatomi och Migrationsverket ha tema Robinson. Ja ni ser själva, det finns många möjligheter att göra parodi på sig själv. Bara fantasin sätter gränsen, i alla fall på SÄPO där varken pengar eller etik utgör något hinder.
 
Nu till något helt annat. Maken och jag har varit ute och cyklat ikväll. Ni vet sådant som medelålders par gör när de vill prova något nytt tillsammans, som inte är för jobbigt för kroppen. Då lärde han mig att man visst det kan använda samtliga sju växlar på cykeln och inte bara de tre första, tydligen lite beroende på om det är uppför eller nerför man cyklar. Själv har jag varit lite mer inne på att man hittar några favoritväxlar som man sedan håller sig till, vad som än händer, och att de övriga växlarna är lite mer som någon av alla dessa funktioner som finns på mobilen eller datorn men som man aldrig använder.
 
Så visst kan jag förstå honom när han tycker att jag skall ägna mig åt att blogga och att han sköter fjärrkontrollen.
 
Kram
Agneta
 

Unikt likt

På Aftonbladet idag kan man läsa att norsk forskning ( jo det lär finnas sådan) kommit fram till att över 90% av världens befolkning har en dubbelgångare någonstans på Jorden. Och det kanske inte är så konstigt för vi har ju blivit så förfärligt många människor nu att naturen kanske inte kan komma på fler typer utan får använda samma mall flera gånger.
Och tänker man efter så finns det flera exempel på detta i vår omvärld. Personligen har jag lite svårt att se skillnad på Göran Persson och Urban Bäckström, Maria Lundkvist och Viweka Seldahl, Dan Ekborg och Peter Dalle. För att inte tala om Judit och Judit i comhem-reklamen. Kanske är det svårare att hålla isär dem för att de heter likadant, annars hade jag kanske kunnat skilja dem åt om jag velat.
Om jag har en dubbelgångare hoppas jag för det första att det är en hon, för det andra att hon inte hittar på dumheter och för det tredje att hon bor långt från mig, så att jag inte straffas för hennes dumheter. Annars kan det gå som för den äldste sonen då han var på festivaldax i fredags.
För att ta det hela från början så hade jag skjutsat honom till tåget ( eller pendeln om du så vill) som skulle ta honom till Hässleholm. Drygt en timme senare skickar han följande sms: "Har precis blivit tagen av snuten!".
Ett sådant meddelande, mina vänner, gör verkligen en förortsmorsa stolt och jag ringde genast upp för att få lite fler detaljer i dramat. Det visade sig att det kommit fram tre uniformerade poliser till honom och bett honom legitimera sig. Som tur var så hade han körkortet med sig och kunde visa upp.
Han är visserligen bara 15 men mogen för sin ålder och redan skicklig urkundsförfalskare så det var inga problem för honom att fixa körkort.
(Skojade bara, det är mopedkörkort)
Det var tydligen så att polisen sökte efter en person som hade uppenbara likheter med min son. Inte så kul alltså att vara likt någon i närområdet som är eftersökt av polisen. Fast mellansonen var övertygad om att det var Lars Adaktusson de var på jakt efter.
När vi ändå är inne på ämnet dubbelgångare på Festivaldax så trodde sig maken se Gert från Hem till Tyringe sitta ensam vid ett bord och dricka öl. För er som inte vet vilken av karaktärerna i realitysåpan jag menar så är det den kärlestörstande ljudnörden som åker på spa för att vila upp sig från arbetslösheten. Han var det som vi inte såg sitta vid bordet, för det var inte han utan hans dubbelgångare. Det otäcka i sammanhanget var dock att i samma ögonblick som vi konstaterade att det inte var Gert så kom han gående på andra sidan gatan. Men det kanske var planerat. Den riktige Gert hade kanske skickat ut låtsas-Gert lite i förväg som en liten aptitretare.
Om jag hade en dubbelgångare som bodde i min närhet utan att vara kriminell och jag fick disponera henne fritt under veckan så hade jag nog inte gjort som Gert, d v s låtit henne agera förband. Nej jag hade hellre låtit henne göra saker i mitt ställe, som att åka till jobbet på måndagar, veckohandla på tisdagar, skjutsa till träningen på onsdagar, äta
soppa på torsdagar och ha huvudvärk på fredagar.

Kram
Agneta


Utlandsresan 2012

Hej alla trogna läsare!

Jodå ni finns där fast jag inte skrivit på länge. Det tackar jag särskilt för.
Innan jag kommer till poängen med detta inlägg ( om jag nu någonsin gör det) sÅ vill jag bara varna känsliga läsare för att jag bloggar via mobilen och då kan vad som helst hända. Dels är knapparna ju väldigt små så risken för feltryck är stor, dels är det autokorriering på telefonen så då hittar telefonen själv på vad jag menar. Så skulle det förekomma ett och annat könsord, okvädesord eller andra olämpligheter så är det rent oavsiktligt vill jag poängtera.

Som sagt så har jag inte skrivit så mycket på bloggen i år utan jag har i stället vigt mitt liv åt Facebook. Det är där jag sprider mitt budskap, umgås med vänner och obekanta och träffar barnen. Men nu har jag varit utomlands och då vill jag ju gärna skryta lite och samtidigt delge er mina möten med andra kulturer.
Nu har jag iofs inte varit i väg så länge eller ens särskilt långt borta, men det är inte längd och avstånd som avgör utan den erfarenhet och upplevelse man tar med sig hem från resan.
Den här gången styrde vi kosan mot Tivoli i Köpenhamn där vi tillbringade större delen av gårdagen.
Jag är egentligen hopplöst tråkigt sällskap på nöjesfält eftersom jag knappt åker karuseller, men familjen ville ändå ha mig med eftersom jag var den som hade pengar på kortet.
Jag får oftast nära-döden-upplevelser när jag åker karuseller som går mer än 20 km/h så därför avstår jag hellre. Men igår konfronterade jag min rädsla och åkte både Odin-expresSen och Drakbåtarna.
Men fast jag inte åker så många attraktioner så älskar jag nöjesfält, alltså riktiga sådana, inte så mycket sådana där skamliga festivalvarianter tillfälligt uppställda på en parkeringsplats som körs av berusade, tatuerade män.

Men som sagt riktiga nöjesfält är riktigt härliga och miljön på Tivoli är nästan bäst i klassen. Detta underbara frosseri i förlystelser, kalorier och dobbel. Där allvaret och dieterna lämnas hemma och man får vara sig själv under en dag. Och skriken, dessa högljudda bevis på en kittlande blandning av total dödsångest och ohämmad livsglädje. I'm lovin' it!

Så medan de andra ängnar sig åt läskigheter så passar jag på att göra saker som man inte kan göra i Vinslöv, som att titta på folk, inandas cigarrök och dricka öl till frokost. Och så brukar jag försöka gissa vilka som är svenskar och vilka som är danskar. Det kan jag iofs göra hemma också men det är faktiskt ännu fler danskar på Tivoli än i norra Skåne så det är ganska knepigt. Alltsom oftast gissar jag fel för det är mycket lättare att höra vad någon kommer ifrån än att se det. Och för att höra måste man komma folk mycket närmare och det är jag inte van vid som bara umgås via Facebook.

Apropå ovanstående resonemang så råkar jag ganska ofta ut för att någon helt obekant person som t ex jobbar i en affär eller något säger, lite lätt förvånat: "Är du från Gotland?" "Ja" måste jag ju svara då. "Jag hörde det på dialekten" brukar de med stolthet i rösten säga då. "Jaha, jag trodde du kände det på lukten" brukar jag inte svara då, även om jag har stor lust till det. Jag brukar försöka tänka att de menar väl även om jag ibland är outhärdligt trött på det.

Det största ögonblicket under dagen på Tivoli var nog ändå när ett av barnen lyckades med konststycket att fånga upp ett gosedjur med en griptång. Det har ingen annan i släkten, förutom barnens far och tillika min man lyckats med förut. Den glädje och stolthet som gavs utlopp för var värd hela reskassan.

Så när dagen var slut så kunde vi nöjda i och trötta sätta oss på direkttåget till Vinslöv. Med oss hem hade vi erfarenheter, upplevelser och en apa med hatt.

Kram Agneta



RSS 2.0