Blodbrist

Försökte lura på landstinget lite av mitt blod i onsdags. Det rådde akut blodbrist i Skåne, särskilt på den sortens blod som dagligen och stundligen pulserar i min kropp, Rh A+. Enligt bossen är Rh en förkortning på apa, men då är det väl apblod man behöver tänkte jag och gick lydigt och stolt till blodbussen. Glad över att kunna hjälpa till och att ha så åtrvärt blod.

När de stuckit mig fick jag informationen att det skulle ta ca 1o-15 min att fylla påsen som rymmer 4,5 dl. Under tiden skulle jag krama en handkudde och dricka vatten och tänka på annat.
Efter ca fem minuter kom en sköterska fram och började bråka med nålen, då blodflödet stoppat helt. Totalt var tre sköterskor i olika storlekar inblandade i min blodgivning, men efter ytterligare fem minuter beslöt den största av dem att det var dags att avbryta åderlåtningen. Knappt 1,5 dl hade jag lyckats pressa fram innan det tog slut.
Jag fågade om man inte kunde använda det till någon, kanske någon som bara behöver lite, lite apblod. Men: Nej, sa hon ovänligt men bestämt, det är inte lönt.
Den informationen tyckte jag hon kunde besparat mig, jag ville ju så gärna hjälpa till. Funderade på att ta med mig blodet hem och kanske sälja till någon som verkligen uppskattar lite, men exklusivt blod. Fast då hade jag kanske inte fått behålla premien som den här gången bestod av hudlotion och en duschtvål.

Efteråt fick jag det största bandage man kan tänka sig så att ingen levande männsika skulle kunna missa att någon form av ingrepp hade skett.
Och så fick jag stränga order om att inte träna efteråt. Typiskt! Hon sa i och för sig inte hur länge efteråt man inte fick träna, men av hennes stänga uppsyn att döma så handlar det nog om ett låååååångt uppehåll. Vågar inte chansa.

När jag kom tillbaka till jobbet och redogjorde för mitt öde och äventyr fanns det någon som gjorde sig lustig på min bekostnad och sa saker som:Här kommer hon som gav blodbristen ett ansikte!
Kul!

Kram
Agneta


Garderobsnytt

Shoppade loss lite häromdagen, alltså kläder, skor och smink och sånt. Inte mjölk, fläsk och ägg på ICA, även om det också är att shoppa, fast totalt utan den njutning som shopping på t ex MQ eller Esprit kan ge.

När jag visade maken vad jag köpt sa han "Nu ser du ut precis som du gjorde när vi träffades, det är något med kläderna". Hm tänkte jag:"Eller något med dina ögon kanske?"
Fast innerst inne blev jag skräckslagen:Har jag gått och köpt omoderna kläder? Sådana som var hippa för 16 år sedan? Fast jag kanske inte var så hipp då heller?

Men å andra sidan:Om kläderna finns att köpa, nya, till ordinarie pris, då kan de väl inte var helt ute?

Dessutom har jag köpt träningskläder. Förmodligen de första någonsin. Jag har inte använt dem ännu, bara gått omkring med dem här hemma och sett sportig ut. Funderar på att testa dem i offentliga miljöer nästa vecka, kanske ha dem på ICA eller Sparbanken eller något, så att de kommer till sin rätt. Fast inte skorna, för de är inneskor och det känns kanske lite överdrivet att ha med en skopåse och byta till  inneskor när man går in på banken?

Kram
Agneta






April, april

I går var det första april och jag blev inte lurad en enda gång. Detta kan ha att göra att jag inte var på min ordinarie arbetsplats igår, där jag definitivt ligger i riskzonen för att bli lurad.
Men å andra sidan hade jag tjänsteförättning på min förra arbetsplats istället och även där kan jag ju ha kvalificerat mig för diverse skämt.

Men på vägen hem därifrån lyssnade jag på P4 extra med Lotta Bromé som sammanställt aprilskämt från de olika lokalradiostationerna i landet. Uppfinningsrikedomen var minst sagt stor. Årets teman verkade vara olika varianter på RoT- och RUT-avdrag samt kronprinsessebrölloppet i juni. Själv kunde jag inte hitta på något skämt på dessa teman för att lura familjen så jag lät bli.

Även lokaltidningen skämtade om en variant på Rut o Rot. Innan jag hittade det så hade jag hittat ungefär 5 artiklar som mycket väl skule kunna vara aprilskämt men som tyvärr inte var det. Men det riktiga aprilskämtet hadladade alltså om avdrag. Enligt tidningen skulle man kunna göra avdrag för barnvakt i samband med fotbollsmatcher för sitt favoritlag under förutsättning att man kunde visa upp medlemskap i någon fotbollsförening eller supporterklubb.

Själv är jag bara medlem i Vinslövs IF och de få gånger jag varit och tittat på a-lagsmatcher så var det för att barnen skulle vara matchvärdar och man själv skulle stå i kiosken och grilla korv. (Ja vi är ju i Vinslöv och där grillar man inomhus)
Borde man inte kunna få göra avdrag för den tid man lagt ner på att sälja lotter, koka kaffe eller plocka skräp för de föreningar man varit medlem i.

Säga vad man vill om de grupper man är medlem i på facebook, de kräver i alla fall inte att man skall sälja bingolotter!

Kram och GLAD PÅSK!

Agneta

P.S. Vill ni veta vad jag tycker om påsken kan ni lyssna här

RSS 2.0