Öppningskalas i Riddarholmskyrkan

Idag står det klart att Magnus Ladulås grav i Riddarholmskyrkan får lov att öppnas. Syftet med öppnandet är att man skall ta ett DNA-prov på honom för att fastställa släktskapet med Birger Jarl. Lite sent för ett faderskapstest kan man tycka. Men samtidigt kan jag förstå att man tvivlar för de är inte särskilt lika varandra.
     

Fadern



Sonen


Men ändå, vad skall man göra åt det om det nu visar sig att de faktiskt inte alls var släkt? Kräva tillbaka barnbidraget och betala ut det retroaktivt till de egentliga föräldrarna? Det måste bli en hel del pengar med tanke på hur mycket ränta det hinner bli på 800 år. Dessutom tar det nog ganska lång tid att leta fram hur stort barnbidraget var då och att räkna ut hur många örtugar det går på en SEK omräknat i dagens pengavärde.

Dessutom är det väl högst troligt att Magnus Ladulås riktiga föräldrar, om det nu inte var herr och fru Jarl, är döda sedan länge. Då måste man söka upp deras arvingar och kanske gräva upp ännu fler gravar. Eller kontakta Hans Fahlén i ”Spårlöst”.

Nej man får innerligt hoppas att det visar sig att DNA-provet matchar precis.

Sedan tidigare är det beslutat att även Karl XII sarkofag i Riddarholmskyrkan får öppnas. Syftet med den öppningen lär vara att undersöka kulan han dödades med. Det är tydligen SÄPO som legat på för att i deras alltmer desperata jakt hoppas kunna fastställa att det är en kula från samma vapen som dödade Olof Palme.

Kram
Agneta


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Tänk det är här man skall läsa alla nyheter. Vad klok man blir av att läsa din blogg!

2010-01-15 @ 07:25:54
Postat av: Ingvar

..och Försäkringskassan som redan har så mycket att stå i och så det här till på köpet

2010-01-15 @ 20:08:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0