Bland apor, halvapor och halvmännskor...

Familjen är nyligen hemkommen efter en helg på Öland, där större delen av tiden tillbringades på Ölands djur- och nöjespark. Det var en mycket trevlig anläggning med många kända och okända djur. Många var långa och säkert svåra att fånga, inga var stora som hus eller så, men några var små, mycket små, mycket små.
Jag har visserligen varit där en gång som barn, men det var så förfärligt länge sedan så då hade man t o m mammutar på djurparken, men de är ju som bekant helt utdöda nu.

Mest gillade jag nog aporna. De hade säkert 1000 apor. Men jag tyckte även att gätterna inne på barnens zoo var mysiga. Ja de gillades så pass mycket att jag och dottern tog ett snabbt beslut om att om vi någon gång flyttar till landet så står en get överst på inköpslistan. Att vi skall ha får är så självklart att vi inte ens har pratat om det. De hade får även på barnens zoo och till min fasa var de inte klippta fast det augusti, men de hade gott om vatten i alla fall, det kollade jag så klart.

Och så kunde man köpa mat för 1:- och ge till dem. Och så fanns det lejon. Fast dem fick man inte mata, och det var nog tur, för det vet man ju hur det är med sådana. Ger men dem lillfingret så tar de hela handen. Jodå, jag kan typen. De hade även en grå jako, men den var inte präglad på människor så den sa inte ett knysst. Den kanske var uppstoppad, vad vet jag.

Det djur som jag tyckte sämst om var getingen som stack mig i armhålan. Fast den kanske inte räknas, för det var inte på djurparken utan på campingen.

Jo just det vi campade när vi var där. Vi hade lånat svärföräldrarnas husvagn, och även deras bil eftersom vår gick sönder samma dag, så vi tältade alltså inte på Ölandsbron, i fall någon trodde det. Så vad ni än har hört om tältning på Ölandsbron så är det inte bara livsfarligt, dumt och förbjudet, utan även helt omöjligt då det blåser precis hela tiden så tältet skulle förmodligen blåsa bort direkt.

Så på det hela taget var det en underbar liten helg vi hade tillsammans, familjen och jag. Och Öland är minsann en trevlig och synnerligen vacker plats på jorden, även om jag tycer det är lite löjligt att ha en bro. För finns det vägförbindelse är det väl ingen ö, utan en halvö. Halvöland.

Kram
Agneta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0