Nedräkning

Alldeles nyss tog jag ner lingonriskransen från ytterdörren och i morgon är det vårdagjämning.
Och nästa helg ställer vi om till sommartid. För sonens del passar det bra eftersom det förkortar väntan på hans födelsedag nästa söndag med en hel timme. Sedan är det väl tänkt att vi skall få tillbaka den i oktober någon gång. Själv kommer jag nog att ta ut den i pengar istället.

Och idag är det exakt ett och ett halvt år till riksdagsvalet. Så nu börjar det bli hög tid att läsa igenom alla partiprogram så att man vet vilka man skall rösta på.
Första deltävlingen avgörs i Visby vecka 27. Sedan kommer flera dueller att hållas runt om i landet fram till den stora finalen den 19 september 2010.
Programledare för finalen blir som vanligt Sören Holmberg och pausunderhållare blir Mats Knutsson i SVT och Lena Smedsaas i TV4. Erbjudandet gick egentligen först till Henrik Dorsin som dock avböjde efter påtryckningar från ryska ambassaden.
Det är ännu ovisst om röstningsförfarandet kommer att vara det samma som tidigare år eller om man skall överlåta
25 % av makten till en internationell jury som har till syfte att bedöma vilken politik som har störst chans att lyckas i Europa. Helt klart är dock att 7 bidrag är direktkvalificerade till finalen, medan antalet jokrar ännu inte avslöjats. Inget av bidragen får ta med sig sina röster från deltävlingarna, utan det är resultatet på finaldagen som avgör vem som vinner.
Det är som vanligt så att det inte är det bidrag som får flest röster som vinner, utan vinner gör det bidrag som är bäst på att bilda pakter med andra deltagare.

De som gått vidare till andra chansen är deltagare som misslyckats i andra tv-sända tävlingar och som därmed kvalificerats för denna tävling. Det är Jan Emanuel från Robinson som representerar (S) och Alexander Bard som inte lyckades ta sig vidare i melodifestivalen i år (heller) och som i detta sammanhang representerar (Fp).

Paolo Roberto, som ställde upp i 2006 års tävling, kommer sannolikt inte att delta 2010 eftersom han är ¨på jakt efter en kändiskarriär inom något som han ännu inte provat. Det enda som finns kvar är väl musik, så bli inte förvånade om han spelar in en julskiva eller deltar i årets "Digiloo-turné" med Lasse Holm.

Fast vi i den brun-gröna alliansen bryr oss inte om politik. Vi bryr oss bara om pengar. Och prylar. Helst dyra prylar som är trådlösa och går på elektricitet.

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: H-et

Paolo skulle kanske platsa i ladies-night, där brukar ju finnas överaskande talanger! Há dé

2009-03-20 @ 10:08:07
Postat av: Ekelundskan

Ja, nu blev det jobbigt! Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska rösta på nästa gång det blir min tur. Och jag har heller inte beslutat om jag ska ringa det billiga numret eller det lite dyrare och på samma gång ge pengar till någon överbetald chefs pensionsfond. Mycket svåra val att ta ställning till...

Vad jag däremot VET är att Paolo Roberto varken kunde boxas, laga mat eller leda tv-program så han kanske är en riktig klippa som turné-ledare á-la Rocktåget eftersom han inte kan sjunga heller.

Kram till dig och de dina!

2009-03-22 @ 13:07:13
URL: http://ekelundskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0