Kört

Medan äldste sonen sparar till sin första moped, mellanbarnet till sin första mjölkko och dottern till en mobil, försöker jag och maken låtsas att vi länge sparat till en ny instrumentpanel till V70:n och nu är redo att slå till på en.

Det som vi trodde var en liten säkring som lätt kunde bytas för en hundring eller två, visade sig vara hela instrumentpanelen som kolapsat. Att byta ut den mot en ny kostar 10 300:-
Visst är det roligt med nya grejer som ingen fingrat på innan, men vi nöjde oss ändå med en begagnad för 5800:-. Den är ju ändå ny för oss så lite kul blir det ju ändå. Låtsas vi vidare.

Att köra utan fungerande instrumentpanel som vi gjort i ca två veckor nu är inte något jag rekommenderar. Det går väl an att inte veta hur mycket klockan är eller hur varmt det är ute. Desto värre är det att inte ha någon aning om hur fort man kör eller hur mycket bensin det kan tänkas finnas kvar i tanken. Faktum är att instrumentpanelen innehåller en hel del värdefull information som man inte tänker på att man behöver förrän man inte har den tillgänglig.

Men som tur är så köpte jag en cykel till maken i helgen så ny har familjen bildat ett eget litet cykelfrämjande och behöver egentligen inte bilen längre. Vi har den mest för att det är lite tufft att köra nu när bensinen blivit så dyr. Hade det gått så hade jag nog tagit bilen till brevlådan, bara för vi har råd.

Men nu skall vi åka till Kristianstadsdagarna och åka karusell och äta falefell och fröjdas hela dagen uti staden. Typ!

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: Anette

Jag ber att få gratulera till inköpet. Vi känner oss nästan besläktade med er eftersom vi snart ju får vår sprillans nya vindrutan.

Till det fasila priset av 1700:-

Ny och fin hoppas vi. I alla fall för oss...

Ha det så trevligt i staden!

Vi kanske ses i Stockholm under Vinslövsveckan...

2009-07-09 @ 17:17:31
URL: http://ekelundskan.blogg.se/
Postat av: Agneta

Anette:Jag skall hålla utkik. Vad har du på dig?

2009-07-10 @ 09:45:19
Postat av: Anette

10 000 FÖR EN INSTRUMENTPANEL!?

Jisses, man fattar ju att ni inte tog en ny.

Se nu till att ha riktigt kul i Storstaden, men inte FÖR kul, ni måste nämligen komma hem igen!

kram

2009-07-10 @ 11:09:25
URL: http://an1str.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0