Löjligt

I samband med Kristianstadsdagarna genomfördes en kampanj som handlade om att man skulle bekänna sina löjligaste bilresor. Var man tillräckligt löjlig så kunde man vinna en cykel. Samma kampanj genomförs nu i Helsingborg i samband med festivalen där.
Som löjliga bilresor betraktas t ex sådana som är så korta att det går snabbare att cykla än att köra bil.

En sådan resa företog jag mig i går då jag körde till huset snett mitt emot oss på gatan. Att jag inte körde längre berodde på att det var där jag hittade hunden. Ännu löjligare blev det när jag öppnade bagaget för att hon skulle hoppa in och hon precis fick syn på grannens katt som hon satt fart efter. Nu råkar det dessutom vara så att trädgården i fråga är en av kvarterets mest välskötta och pruknande. Att företa hundjakt i en sådan är inget man vill göra till en hobby, även om grannen visade prov på stort överseende och gott humör.
Dessvärre fanns en öppning in till den andra grannen som i sin tur har en öppning till sin granne som har en öppning ut till nästa gata. Och alla dessa öppningar hade så klart Tuva hunnit hitta innan jag ens stängt bagageluckan. Så jag fick fortsätta min löjliga bilresa till nästa gata. Och där på gatan sprang, inte en, utan två hundar och lekte glatt. Hon hade nämligen lyckats locka ut en jämnårig hundflicka ,som normalt inte lämnar tomten, ut på dåligheter.

En annan löjlig sak var när vi i lördags inte kunde ta bilen för att leta efter henne för att vi druckit vin och i stället iklädd nattlinne och nätstrumpor fick ta cykeln för att leta efter henne. Men det hindrade inte Produktchefen att ge sig ut på byn för att leta upp vår rymling, även om han ibland fastnade med stilettklackarna i tramporna.
Själv kom jag på efterkälken eftersom det tog en stund att hitta stegräknaren, så jag hann inte ens ut på gatan innan jag mötte det stiliga ekipaget i grinden. Den här gången hade hon hängt på ett par som var ute och tog en kvällspromenad och följt med dem hem. Så då kände sig maken löjlig.

Kram
Gullspira

Fotnot: I stort sett allt i texten ovan har hänt på rikitigt, så när som på några få detaljer som inte har något med verkligheten att göra. Nu är det upp till er fantasi att fundera på vilket som är vilket!

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Aha - du och maken försöker komma med i Kasslerbaletten - därav nätstrumporna. Vilket spännande liv Tuva har i Vinslöv!

2009-07-23 @ 22:39:49
Postat av: Anonym

random

2009-07-23 @ 22:55:15
URL: http://lovisanordlund.blogg.se/
Postat av: Fresh Design

Behöver du ny design till din blogg? Ta en minut till att gå in på våran sida och kolla vad vi har att erbjuda! Vi designar även personliga bloggar utifrån dina önskemål!

2009-07-23 @ 23:05:48
URL: http://freshdesign.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0