Om mat

Just nu irriteras jag över hur otroliga mängder mat som slängs dagligen i vårt välfärdssamhälle. Fullgoda livsmedel som slängs eller hälls ut för att folk litar mer på datummärkningen än på sina lukt- smak- och synsinnen. Hur skall mjölken kunna veta exakt vilken dag den gick från spenvarm till kylskåpskall eller hålla reda på vilket datum som är dess bäst före dag. Det vet ju inte ens vi männsikor alltid  Och vi har ändå hjärnor. I alla fall de flesta av oss. Men precis som med mjölken är det med oss, vår hållbarhet och livslängd beror helt och hållet på hur vi levt, hanterats och hur levnadsbetingelserna varit i den miljö vi befunnit oss i. Olika från fall till fall m.a.o.

Här hos oss slänger vi nästan ingen mat alls. Vi ger den till hunden som sedan gräver när den i trädgården. Oftast i vår egen.

När jag ändå är inne på mat vill jag bestämt avråda er från att köpa salta pinnar av märket Buffé. De är nämligen inte goda och det är ändå det som är vitsen med just salta pinnar. För det är ju inte så att de innehåller en massa bra vitaminer eller är nyttiga på annat sätt. Om man inte har salmonella vill säga. Då är det bra att äta salta pinnar. Och dricka avslgen coca cola. Men om du inte har salmonella bör du alltså undvika dem, för de smakar illa och då måste man slänga dem och det skall man ju inte göra. Om du inte vill ge dem till hunden förstås.

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: yvonne

Det var ju ett ovanligt renhållningsföretag ni har i Vinslöv - en hund som gräver ner soporna i trädgården. Här har vi Rang-Sells och ett värre och värre sorterande för varje år - har inte sett att de har hund men vem vet!

2009-07-09 @ 08:58:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0