Cirkulationsplats?

Till hösten funderar jag på att skaffa mig en ny hobby. Kanske börja snickra rondellhundar?
Nu är det tyvärr så att i Vinslöv har vi bara en enda rondell och den är inte bara liten utan också väldigt dåligt planerad vilket gör att bussar, lastbilar och folk som har bråttom inte kör runt den utan genom den. Det innebär att hundarna förmodligen ganska snart kommer att krossas under tunga fordon. Fast man kanske skulle kunna gjuta dem i betong, då håller de bättre.

En annan nackdel med den aktuella rondellens beskaffenhet är att vissa uppfattar den som en rondell medan andra som en vägkorsning. Det finns heller ingen skyltning som ger VÄG-ledning om vilken typ att mötesplats det är. Det innebär att olika företrädesregler kommer i konflikt med varandra och tolkningsföreträde har alltid de bilförare som har haft körkort längst och bär hatt.

Men eftersom rondellen ligger mindre än fem minuter bort från hemmet så går det snabbare att cykla dit. Att köra bil vore löjligt!

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Det behövs ingen rondell för att ställa ut en av dina, eventuellt, hemtillverkade hundar. Se bara vid Gammelgarns kyrka - där står sedan något år en hund, en kvarleva från Rondellhundstiden men han har aldrig sett en rondell.

2009-07-23 @ 22:33:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0