Alliansen

I familjen har vi en allians, vi skulle kunna kalla den den grön-bruna röran. Barnen företräder den gröna falangen pga sin ringa ålder medan vi vuxna som blivit lite ringrostiga tillhör den bruna.

Vi i alliansen försöker samarbeta i viktiga frågor, och är t ex helt eniga när det gäller miljöfrågor. Vi är för en bättre miljö och mot miljöförstöring. I praktiken innebär det att vi sorterar soporna (i 8 olika sektioner), stänger av datorerna då de inte används (dvs nattetid) samt äter oxfilé endast på nyårsafton.

Vi är också överens när det gäller infrastrukturfrågor, även om de gröna vill skynda på utbyggnaden av det mobila bredbandet något mer än de bruna.

Däremot står vi väldigt långt ifrån varandra när det gäller arbetsmarknadspolitiken. De bruna anser att arbetet skall fördelas lika och rättvist mellan medborgarna, vilket de gröna motsätter sig. De anser att de tråkiga arbetsuppgifterna fördelas på en person, förslagsvis kvinnan i församligen, medan de roliga uppgifterna, dem slåss man om.

Inte heller i trafiksäkerhetsfrågor har vi lyckats komma fram till en gemensam ståndpunkt, då de gröna arbetar hårt med att få till ett förbud mot cykelhjälmslagen. Här tillämpas civil olydnad då man ständigt väljer att bryta mot lagen för att markera sitt ogillande.

I ekonomiska frågor är det lika svårt att nå enighet, då de bruna anser att man inte bör låna tll konsumtion medan de gröna hävdar att man bör konsumera sig ur lågkonjunkturen. Ja, de vill t o m gå så långt att de påstår att konsumtion löser alla typer av problem. Särskilt depression.

Beträffande FRA-lagen är vi ganska eniga, även om de bruna anser att en viss övervakning av internet-trafiken i vissa fall kan vara befogad.

I grundlagsfrågorna är vi däremot helt överens, förutom på en liten punkt. Vi i den bruna falanangen anser att en viss inskränkning i yttrandefihetsgundlagen bör gälla vid t ex släktkalas och kyrkobesök.

Sucessionsordningen har vi dock inte utarbetat något program för. Jag frågade de gröna på vårt frukostmöte i morse om de ansåg att det är riktigt att kronan ärvs enligt agnatisk, kognatisk, linjär, priomogenitur eller ej. Det blev helt tyst. Jag utgår från att tystnaden berodde på att de inte hunnit ta ställning i frågan än.
Själv kan jag ställa upp på de tre första peinciperna, manlig och kvinnlig tronflöljd om vartannat i rakt nedstigande led, men varför ar det alltid den äldste som skall ärva. Det bör vi nog diskutera, vi lär bli 3 mot 2 där.
Fast om jag tänker efter så tog jag det kanske i fel ordning, Vi borde kanske bestämma om vi är för ärvd krona innan vi diskuterar detaljerna i tronföljden? Tänkte inte på det.

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: Ekelundskan

Om vi ska se till trenden så kommer de gröna att ta över en dag - då gäller det att "di brune" sett till att ha en och annan vän i det andra lägret, kan jag tänka. Här hemma är vi också ganska oliktänkande i massor av frågor. Men just när det gäller trafiksäkerhetsfrågor är vår familj överrens - alla utom de bruna måste använda cykelhjälm! Märkligt kan man tänka, men troligtvis går deras tankar i banorna "en generation i taget"...

Kram

2009-01-13 @ 06:12:13
URL: http://ekelundskan.blogg.se/
Postat av: Chrille

Helt underbar beskrivning av en helt normal familj!!

Men ni har glömt att ta ställning i viktiga ämnen som t.ex. trängselskatten och kulturfrågorna...

SvågerRåger



2009-01-13 @ 10:35:33
Postat av: Chrille

Helt underbar beskrivning av en helt normal familj!!

Jag tycker dock att ni har glömt viktiga ämnen som t.ex. trängselskatten och kulturfrågorna. Vi har lite olika nyanser av brunt i vårat parti där jag med bestämdhet hävdar att poker samt golf bör betecknas som kultur... ;-)

SvågerRåger

2009-01-13 @ 11:27:15
Postat av: Chrille

Jag skickade 2 gånger för att vara säker... ;-)



Konstig fördröjning på kommentarerna eller är det ett SBS-fel?



Chrille

2009-01-13 @ 11:30:00
Postat av: Agneta

Ekelundskan:Visst är det skrämmande att tänka att de gröna är morgondagens makthavare. Tänk om de får för sig att gömma löständerna till söndagssteken.

Chrille:Trängselskatten är bara aktuellt i badrummet under den intensiva morgonrusningen. Det löser vi med att skaffa ännu en toa i tvättstugan som lär bli färdig någon gång under innevarande sekel. Kulturdefinitionen är enkel. All konst är kultur. Konst blir det när konstnären skrivit sitt namn. Poker och golf är ingen konst bara ett intresse. Men har man ett intresse så...

Fördröjningen beror förmodligen på att FRA måste granska allt som har med alliansen att göra så att ingen planerar en tårtatack mot den.

2009-01-13 @ 22:03:13
URL: http://gladjebloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0