Antenntion

Idag var jag och besiktigade bilen. En dylik föregås alltid av en biltvätt, en automatiserad sådan. Jag drar mig till minnes två tumregler innan man kör in bilen i en tvättautomat: fälla in backspeglarna och skruva av antennen.

Men så slog det mig, vår bil har ingen antenn, trots att vi kan ratta in både P2 och RixFM. Jag började se mig omkring och kunde konstatera att ingen bil inom synhåll hade antenn. När försvann den ur våra liv?  Hade vår förra bil antenn? Har jag någonsin varit delägare i en antennförsedd bil?
Jag har faktiskt ingen aning. Det enda jag vet är att det fanns antenner på alla bilar när jag var barn och att de nu är borta.

Finns det någon motorkunnig person som kan tala om för mig från vilken årsmodell man slutade tillverka bilar med antenner? Eller har förändringen smugits på oss, precis som prishöjningar, privatiseringar och Petra Mede? Eller försvann de med flaggstängerna i Vinslöv?

Tacksam för svar!

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Kan det inte oftast vara som med min bil att det finns antenn som är ditskruvad utan verktyg och därför lätt att ta bort, vilket även tjuvar upptäckt. Det kostade en del att köpa ny, därför skruvar jag dit den endast när jag behöver den för radion. Annars lyssnar jag på musikband och då behövs ingen antenn. Det hade varit bäst om jag inte hade behövt antenn alls.

Hälsningar från ön och från Kräklingbo, var ute hos Kräklings-Inga i går på kaffe!

Yvonne

2009-02-11 @ 06:46:38
Postat av: Vän av ordnings bror

MUSIKBAND??? De är ju för tusan äldre än antennförsedda bilar... ; )

2009-02-11 @ 17:43:36
Postat av: Agneta

Yvonne:Nej, jag tror inte det, för vi har ingen antenn men kan ändå lyssna på radion. Kan det ha med digitaliseringen att göra?

V.a.o.s bror:Sa han som kör vespa!

2009-02-12 @ 09:25:49
URL: http://gladjebloggen.blogg.se/
Postat av: Bosse bildoktor

Din antenn finns i en av sidorutorna (tror att det är den bakersta sidorutan på vänster sida). Antennförsedda bilar dog ut någon gång på nittiotalet. Vår toalettvattenblå Ford Escort (95) hade en antenn som var tvungen att skruvas av innan man körde in i Kjell på Schell´s tvättmaskin.

2009-02-13 @ 06:02:48
URL: http://thomasjalkling.blogg.se/
Postat av: Agneta

B.B:Det är inte mycket till antenn om man skall behöva leta efter den i någon liten springa där bak.

2009-02-13 @ 08:27:14
URL: http://gladjebloggen.blogg.se/
Postat av: Vän av ordnings bror

Agneta: Du förstår att när man kör Vespa så är musik helt överflödig... Att höra en tvåtaktsmotor "knattra" under/bakom sig är ljuv musik! Såattee..

2009-02-13 @ 11:54:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0