Dagen efter

För någon vecka sedan så tror jag inte att det var så jättemånga som visste vem som var landshövding på Gotland. Nu vet alla det och nu skall hon sluta.

Skall jag säga något positivt om henne så är det att det var modigt av henne att komma till Aktuellt-studion i gårkväll. DÄremot var det dumt att öppna munnen, för så fort hon gör det så blir det fel, fel, fel och åter fel. Genom sina uttalanden döljer hon fläckarna med hål.

Jag pratade förresten med en person idag som tyckte att Marianne Samuelsson såg ut som en något kvinnligare variant av Bert Karlsson och funderade på om de var släkt. Undrar om någon av dem skulle känna stolthet över det släktskapet i så fall. Lika? Bedöm själv.



I media och då framförallt i de gotländska medierna spekuleras det i dag vem som skall ta över efter Marianne. Björn Ericsson, den f.d. rikspolischefen och f.d landshövdingen i Östergötland föreslog någon eftersom han enligt förslagsgivaren hade "båda fötterna på jorden". Samt näsan i vädret och huvudet under armen, om man frågar mig.

Men om Gotland måste hålla tillgodo med föredetta landshövdingar kan väl Sigvard Marjasin vara "som klippt och skuren" för uppdrager? Sveriges minsta län bör så klart ha Sveriges minsta landshövding.

Även Visby stift är landets minsta. Men för att inte Biskop Koskenkorva skall behöva skämmas över sitt lilla stift inför sina biskopskollegor, som ju har mycket större än honom, så har han även fått utlandet att frälsa. Och det är ju ganska stort. Det ser man ju när man åker dit och det vet ju han som kommer därifrån.

För övrigt vet jag en annan kvinnlig chef på en annan statlig myndighet som förvisso inte är lika uppsatt som Marianne Samuelsson, men minst lika inkompetent för sitt uppdrag, men ändå sitter kvar. Så ALLA inkompetenta kvinnor blir inte avskedade, tyvärr. Men fortfarande har vi fler inmompetenta män än kvinnor på höga befattningar.

Kram
Agneta


Kommentarer
Postat av: Vän av ordning

»Men fortfarande har vi fler inmompetenta män än kvinnor på höga befattningar.«



Hmmm... »Impotenta män« heter det väl?



Vän av ordning

2009-08-07 @ 00:29:26
Postat av: Agneta

V.a.o:Fel av mig. Naturligtvis skall det vara "inkontinenta män".

2009-08-07 @ 08:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0