Hej OH

Dagens unga har en helt annan inställning till alkohol än generationen före. De väljer allt oftare en helnykter livsstil. Medan vi provocerade våra föräldrar med trasiga jeans och punkmusik, provocerar dagens ungdomar sina föräldrar genom att gå med i IOGT-NTO.
Och det är kanske inte så konstigt. De kan ju inte gärna välja att pierca sig i provokativt syfte när föräldrarna själva är piercade.

Man kan ju föreställa sig hur en lördagskväll i villaidyllen kan bli framöver när generationernas olika alkoholkulturer skall mötas.
Barnen gömmer lättmjölken för sina föräldrar, för att inte visa att man dricker det. Och när de ändå hittar mjölkpaketet så häller de ut mjölken i vasken och beordrar sonen att gå upp och lägga sig med orden: Kom tillbaka när du är onykter.

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: nils

Ja festligt, var generation sin grej. Jag då som är född i början av 40-talet var med om sextiotalsköret och vad det innebar.

Ha de gott

2009-08-22 @ 09:13:46
URL: http://nilsmohlin.blogg.se/
Postat av: Ingvar

Det blir väl ungefär som i Kvarteret Skatan i torsdags, det blev ju en himla obehaglig stämning efter att han fått blandsaft för 480 kr.

2009-08-22 @ 10:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0