Påsk vs jul 6-0

Igår  dansade jag ut påsken till tonerna av Ted Gärdestads "Satellit". Det är en utav alla fördelar med påsken jämfört med julen, att det räcker med en låt medan man plockar undan pyntet, medan man behöver minst en samlingsbox av "Beatles" när julen skall städas ut. Medan hemmets julsaker fyller nästan en hel garderob så ryms påsksakerna i en skokartong för skor i storlek 45. Visst fylls det på lite grann varje år, men då enbart av det som bärs hem från dagisets påskpysslestund. Något som f ö vi föräldrar slipper deltaga i, till skillnad från julpysslet.

Dessutom så består inte påskdekorationerna av en massa elektrifierade prylar i kulörta färger, vilket också tillhör påskens mer sympatiska drag, liksom att det inte släpps en massa påskskivor av Carola och Christer Sjögren som sedan spelas flitigt i alla varuhus flera månader i förväg.
Är det någon som hört talas om påskmusik eller om årets påskvärd i svt?

Och ändå är påsken en dag längre än själva julhelgen och trots det så anspråkslös.

Och nu behöver man inte ens ha tråkigt på långfredagen längre.

Men det är ändå ganska skönt att påsken är över, framförallt för maken som får flytta hem igen.

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: Anonym

håller med dig påsklådan är betydligt mindre än julpyntets alla 3 lådor. Nu är den över så även påsklovet. ha det gott. /catthie

2009-04-19 @ 21:36:02
URL: http://catthie.blogspot.com/
Postat av: Speja

Intressant inlägg. Har jag knappt tänkt på tidigare. Kanske skulle man börja skriva lite påsklåtar - kan det vara en bärande kommersiell idé?

2009-04-20 @ 15:16:01
URL: http://spejasprov.blogg.se/
Postat av: Ingvar

Bara för din information vill jag informera att fam Gottberg sen några timmar är tillbaka i cyberspace efter att Telia gjort sitt "bästa" för att vi skulle få internet igen, 14 dar tog det, precis lika länge som att laga bryggan

2009-04-21 @ 17:47:30
Postat av: Agneta

Cattie:Tack det samma. Ha det gott där uppe i norr.

Speja:Jag tycker absolut att du skall testa att skriva ihop några slagdängor om påsken. Funkar inte det kan du alltid försöka bli påskvärd.

Ingvar:14 dagar utan IT hade aldrig funkat här. 14 minuter hade nog gått om man t ex passade på att fika under tiden. Men att bryggan tog så lång tid att laga blev jag förvånad över, men det stämmer ju. Jag slo´upp ´et!

2009-04-23 @ 08:09:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0