Slow Food

Igår bestod middagstipset från Nyhetsmorgon och Krakas krog, av lammstek med gotländsk tryffel.
Den gotländksa tryffeln växer ett antal centimeter under jord och bara på Gotland. Till skillnad från t ex den franska som enbart växer i Frankrike.
Om man skall komma över lite gotländsk tryffel måste du först åka båt i nästan 3 timmar. Om du inte råkar bo i Oskarshamn eller Nynäshamn får du lägga på ett antal timmars körning också. Väl där måste du ha en tryffelhund eller annat bökigt djur. En tryffelhund tar ca 2 år att lära upp.
Men för dig som inte har bråttom kan det naturligtvis vara ett utmärkt middagstips. Vänta dock lite med att sätta på potatisen.

Kram
Agneta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0