Var blev dom av?

Idag inventerade jag flaggstångsbeståndet i de centrala delarna av byn. Det var en nedslående vandring. Tydligen har man inte flaggstänger nuförtiden. Jag gjorde en bedömining att det rör sig om ca 1 på 7 som har flaggstång. Det är en trist utveckling. Fast en bekant sa att det brukade man få till 50-årspresent. Tydligen har majoriteten av folket i Vinslöv inte fyllt 50 än, eller också är det väldigt länge sedan för ibland står bara en rutten sockel kvar.

Vi har inte heller någon flaggstång. Det har aldrig funnits någon på tomten, trots att huset är byggt på 40-talet. Det beror nog på att det aldrig bott några 50-åringar här. Antingen har de bott här som unga och nygifta eller gamla och nypensionerade.
Fast vi har en fasadflagga. Det är medelålders..... Men jag skulle nog kunna tänka mig en flaggstång om sådär en 8 år. Fast jag tycker det är lite bakvänt att resa stång, hemma där jag kommer ifrån störtar vi dem.

Men som sagt, man undrar vart alla flaggstänger tagit vägen. På samma sätt undrar jag varför man aldrig ser några Hawaii-skjortor nuförtiden samt vad som hände med pop-sångaren Paul Paljett. fast det sista kom jag på nu, det är inget jag går och grubblat över. Inte så ofta i alla fall.

Kram
Agneta

Kommentarer
Postat av: Ekelundskan

Nu fick du mig att få dåligt samvete! Det händer inte ofta...

Man borde ha en flaggstång. Men detta innebär vissa förpliktelser som jag inte är beredd att ta på mig. Tyvärr är heller inte min man beredd att ta ansvaret. Han tycker han har nog med att sköta soporna, gräsklippningen och snöskottningen. Så det hela får vänta. I alla fall tills han fyller 50, alternativt att jag skaffar en ny man...

Kram

2008-08-08 @ 10:21:49
URL: http://ekelundskan.blogg.se/
Postat av: Inger

Jag har både flaggstång och Paul Paljett-LP, dock ingen Hawaii-skjorta, så atte......

2008-08-08 @ 18:37:30
Postat av: Malena

Är det inte Paul Paljett som är ihop med Marzena? (alltså inte redningen utan hon som pluggade ihop med Susanna på Internationella adm.) Vi har förövrigt flaggstång och sedan i lördags har vi också unionsflaggan att hissa! Gissa vem 40-åringen fick den av.

2008-08-11 @ 14:47:12
Postat av: Agneta

Ekelundskan:Snöskottningen? Är inte det ett minne blott? Försvann inte sista snön med Paul Paljett?

Inger:Jag har en H-skjorta på fotot när jag träffade Jenna för första gången. Hade jag hittat den hade hon fått den på myndighetsdagen. Men hon kan väl få låna din PP-skiva i alla fall?

Malena:Nej, det är inte Paul Paljett, det är Pontus Platin, nära men inte rätt. Det kan bara vara en person som är aktuell som givare för flaggan.

2008-08-11 @ 18:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0