Curlingförälder

Medan maken tittar på OS för att se om det blivit några nya medaljer hänger jag på facebook för att se om det bildats några nya grupper. Och visst har det det. Både tagits medaljer och bildats nya grupper. Som t ex en silvermedalj i damsprintstafetten och "vi som inte pallar ta bort det vita på apelsinen".

Fast jag smygtittade lite på OS också när inte han märkte något. För han är ju man och kan inte titta på mig och tv samtidigt och eftersom han är just man väljer han ju att titta på tv, särsklit som det är OS. Motvilligt kunde jag då konstatera att jag tyckte att sprintstafetten var extremt spännande och jag kände t o m av förhöjd puls.

Riktigt så kände jag inte när jag tittade på dam-curlingen i går, även om det minsann var spännande det med. Av någon underlig anledning går curlingen på Kunskapskanalen och inte på ettan o tvåan. Curling tittar man bara på när det är OS, däremellan finns den inte. Och eftersom det är fyra år mellan matcherna så hinner man glömma reglerna mellan varje gång. Men maken har bra minne så han uppdaterar mig varje olympiad om vilka regler som gäller. Det är väl därför han har lite svårare att komma ihåg att fylla på toapapper.
Men det kanske är för att det inte är oftare än vart fjärde år som man tycker om att titta på curling. Eller också är det för att den går i Kunskapskanalen så känner man sig lite intelektuell när man tittar på det? Om det nu inte beror på att vi är curlingföräldrar. Fast jag tycker inte om uttrycket "curlingförälder" som förmodligen är myntat av någon självgod 40-talist som inte gillar dagens uppfostringsmetoder. Men nu är det ju inte våra föräldrar som skall sätta betyg på vårt föräldraskap utan våra barn. Ibland har dessutom curlignföräldrar utmålats som samhällsfarliga och olämpliga att ha hand om barn.
Fast jag tycker det är mycket värre med sk bowlingföräldrad, ni vet sådana som slår ner alla så fort de lyckats resa sig upp,

Kram Agneta


Lite får man tåla...

Anna Wahlgren har stämt SVT på en kvarts miljon för förtal för att Rickard Ohlsson sagt att hon försört så många barn.
Jag har sett klippet och tycker nog att hon överreagerar något. Det är så klart inget roligt att höra om sig själv, men är man en offentlig person som får uttala sig offentligt så får man också tåla att andra uttalar sig om en offentligt, rättvist eller ej.

Fast egentligen tror jag att det handlar om något annat. När folk inte längre tror på ens ord så slutar de också att köpa ens böcker och råkar man då vara författare så försvinner ju ens möjlighet till försörjning. Därför måste man försöka hitta alternativa inkomstmöjligheter, som att stämma någon t ex.

Jag hoppas dock att man lämnar stämningen utan åtgärd och att inte resurser läggs på detta ärende, för jag kan tänka mig helt andra användningsområden för mina skatte- och licenspengar. Fast det kanske bara är jag som tänker så?

Kram
Agneta

Lite OS-prat

I övermorgon var det egentligen tid för min fjärde spaning i Radio Kristianstad. Men i förra veckan ringde man därifrån och undrade om det var OK om man skjuter på den en vecka pga OS. Jag sa att det självklart var OK. Fast egentligen hade man inte behövt skjuta på den för jag är varken med och tävlar eller i arrangörsstaben i Vancouver. Men jag sa ingenting för jag uppskattade deras omtanke om mig att jag inte skulle behöva gå ifrån en viktig tävling bara för lite radioprat. De kan ju inte gärna veta att jag inte är OS-delegat eftersom jag inte sagt något.

På hemmaplan har någon i familjen fått "gäster i håret". Vi har bara drabbats av sådana inkräktare i familjen en enda gång förut och det var sist det var vinter-OS. Ännu ett skäl till att det inte skall vara OS oftare än vart fjärde år.

Kram
Agneta


Lagerrensning

Det har snöat idag. Och i går. Och i förrgår. För att inte tala om vad det snöade dagen innan dess och dagen dess förinnan. Och dagen innan den o s v.

Vad beror allt detta snöande på kan man undra och var kommer all snö ifrån och tar den aldrig slut? Ja frågorna hopar sig men svaren uteblir. Dock har jag en egen teori som jag tycker verkar rimlig. Det är ju så att det inte snöat ordentligt på i stort sett hela 00-talet och ganska sparsamt även under 90-talet. Så då är det ju ganska lätt att räkna ut att snölagret uppe hos Kung Bore helt enkelt var överfullt och något drastiskt måste göras innan bäst-före-datumet gått ut. För man vill ju inte gärna slänga snö.

Därför har han helt sonika bestämt sig för att rensa centrallagret helt denna vinter. ALLT SKALL BORT för kunna göra plats för ren,ny, snö nästa säsong. Nysnö, helt enkelt.

Jag säger inte att jag har rätt, men tycker att det låter sannolikt. Eller vad tycker du?

Kram
Agneta

Premiär

I tisdags hade vi premiär för våra SNACK*-kvällar på restaurang Farozon i Hässleholm. Och eftersom det var premiär hade jag kvällen till ära fått låna Jenny Silvers klänning från melodifestiavalen. Jag tyckte det var synd om den inte kom till använding annars. Själv behöver hon ju inte den längre eftersom hon kom sist.
Jag har egentligen aldrig varit så jätteförtjust i henne. Inte ens när hon var Jenny Öhlund, men det var snällt av henne att låna ut klänningen. Det är inte klokt vad hon förändrats. På 25 år.

Hur som helst så var det en kul kväll på SNACK. Jag uppträdde inte, utan gick mest omkring och såg viktig ut, vilket är en ordförandes absoluta plikt. Uppträdde gjorde däremot Micke Hallqvist från Kristianstad, Khalid Geire från Somalia, eller var det Helsingborg, Göran Ebenhart från Markaryd, malmöiterna Johannes Finnlaugsson och Carolina Svensson samt Conny Hansson, Landskrona. Jag vill inte framhålla någon komiker framför någon annan utan kan stolt konstatera att alla skötte sig med den äran, premiärnerverna till trots.

Den 9 mars är det dags igen. Då är det Eric Löwentahl som är head liner och en mycket rolig sådan. Jag tycker att ni som befinner er i Hässleholms närområde bör åka dit, för ni vill inte missa detta. Om ni bara skall göra en enda rolig sak i mars så skall ni abslout välja denna aktivitet. Många skratt per krona utlovas.

Till sist kan jag meddela att jag redan hunnit med tre radiospaningar hittills. Vill ni lyssna på dem eller bara se hur jag ser ut i radio så är det bara att gå in här.

Kram
Agneta


*SNACK är en enligt oss själva en fyndig förkortning av Snapphanebygdens Comedy klubb

Urs så dumt

Fredrik Federley, den dumme lille centerpartisten, har varit ute och rest igen. Det har diskuterats mycket om huruvida han rest på Centerpartiets bekostnad eller ej, och om det i så fall är rätt eller fel. Jag är helt övertygad om att centern betalt resan och att de var väl medvetna om vad de gjorde när de skickade iväg honom till Tyskland utklädd till Ursula. Jag tycker dessutom att det var rätt av dem att göra så.
Det misstag som centern gjorde, och som de inte bara skall be sina båda väljare utan hela svenska folket om ursäkt för, är att de råkade boka en returbiljett.

Själv kallar han uppmärksamheten kring det hela för "Ursula-gate". Han jämför alltså sin egen betydelse med en amerikansk presidents. Men det är inte lätt att va ödmjuk, när man inte vet att man är en idiot.

Kram
Agneta

Hur svårt kan det va?

Även om jag bär grisnamn tycker jag inte att det är fint att gå omkring på ICA och lukta svinstall. Jag tycker t o m att det är ett svinaktigt beteende om ni ursäktar ordvitsen.
Men häromdagen när jag var och handlade så stod det en man framför mig i kön och bara stank av gris och gödsel. Jag tycker att det är nonchalant och oetiskt mot såväl personalen som mot andra kunder. Tänk att han går där med sina skitiga kläder och händer och klämmer på samma varor som jag kanske tänkt köpa.

Alla duschar vi väl någon gång i anslutning till arbetet. En del innan man går till jobbet, andra efter man varit där. Och hur hårt det än kan låta så tycker jag att det är vars och ens skyldighet att hålla reda på vilken kategori man själv tillhör. Men en enkel tumregel kan vara att om man arbetar med människor duschar man innan man går till jobbet, men om man däremot jobbar med djur så duschar man efter jobbet. Direkt efter, för att vara exakt. Om man däremot jobbar med maskiner behöver man inte duscha alls.

Hur svårt kan det va?

Kram
Agneta


I andra halvlek

I söndags var det en stor dag i familjen, väl värd att firas. Inte för att det var alla hjärtans dag, för vi försöker vara hjärtliga mot varandra i stort sett varje dag. Nej, det stora i den 14/2 är att februari då når sitt krön och man går in i andra halvlek. Har man klarat första halvan med förståndet i behåll så klarar man helt säkert den andra halvan också.
Och redan nästa vecka är det sportlov för småfolket. Då skall de nog titta på sport. Från Vancouver. Det är väl därför man förlägger OS i februari så att papporna skall kunna ta ut lite föräldraledighet med gott samvete?

Själv skall jag varken sporta eller titta på OS. Men om bara någon vecka skall jag försöka sätta mina dryga, väldigt dryga 50 kg i rörelse, för då åker familjen på skidsemester till Dalarna. Enligt sonen så åker alla normala familjer skidor minst en gång om året, eller åtminstone varit iväg någon gång. Så nu äntligen tillhör han en normal familj.
Jag antar att det skall bli kul att komma iväg, utan datorer, tvättmaskin och Norra Skåne.
och när vi kommer hem så har förhoppningsvis snön försbunnit här hemma. För då kanske George Clooney varit här och skottat.


Kram
Agneta


Medan maken tittar på OS

I fredags började vinter-OS. Det är ingenting som påverkar mina levnadsvanor eller överhuvudtaget märks i mitt liv. Maken däremot, föredrar att titta på det framför att t ex titta på mig, eller vika tvätt.
Men å andra sidan behöver jag inte känna att jag måste vara sällskaplig och vacker utan kan göra lite som jag vill. Som skotta snö t ex. Fast det vill jag å andra sidan inte.

Däremot läste jag i lördagens Norra Skåne att man kunde hyra en hockeyspelare som kom hem till en och skottade bara man slog en signal. Tre stycken a-lagsspelare från Tyringe hockey var det som kom till undsättning om man behöver få skottat medan maken tittar på OS.
Tre personer på all denna snö. Även om de såg unga och starka ut så befarar jag att det inte förslår så långt. Men om hockeyspelarna skulle ta slut så tycker jag det går lika bra med en fotbollsspelare. Eller en skådespelare. Som George Clooney t ex, han är snygg bra. Men om han nu skulle komma hem till oss i Vinslöv så vore det ganska dumt att låta honom skotta snö och sedan åka hem igen. Och vad skulle grannarna säga om vi lät en känd amerikansk skådespelare komma hem till oss och skotta snö medan maken tittar på OS?

Nej jag hade nog låtit honom komma in och hålla mig sällskap medan maken tittar på OS. Snön ordnar sig väl ändå? Förr eller senare. Jag slår vad om att snön är borta till midsommar med eller utan George Clooneys hjälp.

Men om Dan Hylander kommit till Vinslöv igen, då hade han nog kunnat få skotta lite om han velat. Fast jag tror inte att han vill. Han gillar nog inte snö för hade han gjort det hade han väl inte bott i Sydamerika större delen av året? Efteråt hade jag kunnat bjuda honom på svart kaffe och poesi, allt medan maken tittar på OS.

Kram
Agneta

Agneta Henriksson har blivit fan av Karlssons klister

Så skulle det kunna stå på min statusuppdatering på face book idag. För i helgen har jag återupptäckt Karlssons klister, denna magiska vätska som räddar gamla kära bruks- och prydnadsföremål från soptippen återvinningsstaionen.

När jag var barn förekom det ofta att man lagade t ex små rådjur i porslin som ramlat i golvet under alltför våldsamma lekar i flickrummet. Även kaffekoppar och lerkrukor kunde få nytt liv med hjälp av KK, vill jag minnas. Men sedan jag gjorde mitt intåg i vuxenvärlden förra sommaren så har jag nog aldrig köpt Karlssons klister i syfte att använda den till lagning av spräckta husgeråd. Har jag köpt klister så har det varit på begäran av dottern som tittat på Evas Pysselprogram och Att laga något överhuvudaget är ganska främmande för många i min generation. Jag lagar inte ens mat.

Men sedan sonen förra veckan råkade ha sönder en kåpa till en ljusstake med totalt fyra kåpor, som givetvis inte längre finns att få tag på, slog det mig att man kanske skulle försöka limma ihop den och vända andra sidan utåt. När limmet stelnat och alla bitar blivit en så insåg jag vilka oanade möjligheter jag hade att återskapa lite värdighet till allehanda ting som gått i kras. Jag började med våra två keramikbägare som vi fått i bröllopspresent och som båda fallit i backen vid olika tillfällen men som jag ändå valt att behålla. Därefter fortsatte jag med äggkopparna jag köpte i påskas, trähästen sonen tillverkat i slöjden och som någon bitit huet av och sist men inte minst limmade jag ihop Stieg-Larsson-böckerna som var i tre delar.

Det är inte klokt så bra det blev. Inget går upp mot äkta patina och jag bara går och väntar på att få ta fram tuben igen så fort något behöver lagas. Som makens kindtand t ex, den behöver lagas.

Kram
Agneta


Det var därför

På löpsedlarna kunde man i veckan läsa:"Bonde-Susanne:Därför går jag och Fadde skilda vägar. Läs mer på sidan 5". Fast jag behövde inte läsa mer på sidan 5, behövde inte ens köpa tidningen. För jag tror mig veta varför de separerar. Av samma skäl som de blev ihop - för att det inte skrivits om någon av dem på ett tag.
Om någon vecka kommer någon av dem komma ut som homosexuell, eller alkoholist och den andra kommer att ha fått en olycklig barndom med en frånvarande pappa.
För det är så de fungerar, kändisar utan talang. Så behöver inte Björn & Benny göra, de skriver en musikal istället och behöver därför inte skilja sig eller få olycklig barndom.

Läste för övrigt en helt annan sak i en helt annan tidning, nämligen MåBra, att en undersökning visar att drygt 5% av alla som jobbar hemifrån uppger att de jobbar nakna. Tänk på det nästa gång chefen ringer och säger att han jobbar hemifrån idag.

Kram
Agneta


Tacksam för svar

Idag har vi varit i Kristianstad och bl a handlat boxningstillbehör till sonen. Det verkar som om han menar allvar med sin boxningssatsning och jag antar att jag bara har att glädjas över att han äntligen hittat en motionsform han gillar.
Dock har jag uppriktigt svårt att komma över att man valt att trycka upp begravningsbyråns logga på baksidan av medlemskortet. Det hade väl fått gå inne i idrottshallen eller så, men inte som ensamt företag på medlemskortet. En 10-åring skall inte behöva gå med begravningsbyråns logga i plånboken bara för att han valt att börja med boxning.

Eftersom jag vet att ni läsare är kloka människor vänder jag mig i förtroende till er med följande frågor: är det jag som är överkänslig som reagerar på detta och om inte, tycker ni att jag skall påpeka det olämpliga i det hela för någon ansvarig i klubben?



Kram
Agneta

Huvudsponsor

Lillefredagen är här igen! Bara en dag kvar att jobba denna vecka. Fast den här veckan har det varit lite tungt att åka till jobbet med tanke på det ymninga snöandet. Jag har nästan hoppats att min privata chaufför C någon morgon skulle följa Skånetrafikens exempel och ställa in morgonturen till Perstorp, men det har ännu inte hänt.

Det som hänt är däremot att sonen numera är medlem i Kristianstads boxningsklubb. Jag gläds över att han får så bra motion av boxningen, men känner oro över att jag betraktar den som en i stort sett livsfarlig sport. Och inte blev jag direkt lugnare när han kom hem med medlemskortet och jag, efter en snabb titt på baksidan av kortet, kunde konstatera att huvudsponsor för klubben är, håll i er nu: Kristianstads Begravningsbyrå!



Kram
Agneta


Inte så genomtänkt

Carola är i Haiti nu, för att lindra deras nöd och kanske sjunga en psalm. Hon har även träffat sitt fadderbarn där som hon hade med sig lite förnödenheter till. Dessutom hade hon tagit med sig en present som Amadeus fått välja. Han hade valt en parfym.
För detta tilltag kritiserades Carola i Rix Morron Zoo i morse. Det tyckte jag var lite orättvist med tanke på att det var Carola. Istället bode de vara tacksamma över att hon inte tog med en tavla, eller en taklampa eller något.

Kram
Agneta

RSS 2.0