Dan före dopparedan

Jag är inte överdrivet förtjust i Lotta Engberg precis och man kan heller inte påstå att Bingolotto är mitt favoritprogram på tv just nu. Tycker det är lite långtåkigt. Extra långt är det på torsdag då man slår på stort med en 5 ½ timme lång direktsändning.
Men då är det inte bara Bingo-Berra, Färgfemma och 11 miljoner, utan även Sanna Nielsen, rimstuga och uppesittarkväll. För på TV4 har man, när man spikade tvtablån för kvällen tänkt: "AH, dagen före julafton, då måste vi göra något särskilt", typ.
På SVT 1 däremot har man tydligen tänkt: "AH, torsdag, då gör vi som vi brukar."
D v s sänder Debatt, Mitt i naturen och Kinas mat. Och för oss lite äldre sänder man "Minnenas television" med Martin Ljung från 1964.
När sedan lillejulafton övergått till julafton toppar man med "Världens konflikter". För vi får för allt i världen inte glömma att det minsann visst pågår krig i världen, inte ens för en natt. Julaftons natt.

Nu kan man i och för sig byta kanal till SVT 2 t ex för där visas Nobelföreläsningen i ekonomi för oss som missade den i direktsändning.
Tidigare samma kväll sänder man i 2:an program på tema sameland och där förekommer säkert en och annan ren, så lite jultema är det ju ändå.

Inte för att jag tänkte hänga i tv-soffan dan 23:de december, men en vanlig traditionell uppesittarkväll (fast utan bingodragningar) är trots allt ett mer stämningshöjande ackompanjemang när man klär granen än "Debatt".

Så det får kanske bli att lyssna på radion istället, de brukar hålla på traditionerna och ha lite småtrevliga rimstugor här och var. Fast rimmandet brukar vi inte behöva hjälp med i vår familj, jag rimmar paketen och maken skinkan, allt medan barnen slåss och snön faller.

Apropå tv kan jag tipsa er om ett program jag hittade i tablån när jag kollade utbudet den 23:dje. I kväll kl 21.50 på TV400 sänds ett program som heter "Avundsjuk på din penis". Varför?

Till sist:I vår TV-orienterde familj är dialoger av följandekaraktär inte helt ovanliga: Barn 1 till barn 2 "Ta undan tallriken efter dig Ung och bortskämd" Barn 2 till barn 1:"Håll truten Biggest looser"

Kram
Agneta

Mors julbön

Om det finns nån gud som har mig kär
Snälla lyssna för min önskelista kommer här.
Jag önskar mig julmust, prinskorv och revbensspjäll
Jag önskar slippa Bingolottos uppesittarkväll

Jag önskar lutfisk, jansson och gröt som är het
Jag önskar hårda, mjuka, runda, platta paket
Spikmatta, surfplatta det gör det samma
Bara någon kommer ihåg lilla mamma

Jag önskar en gran full med kulor, flaggor och glitter
vill ta time out från bloggar, face book och twitter
Bara göra sånt som känns kul och viktigt
Som att träffa vänner så där helt på riktigt

Koppla ur, koppla av, logga ut, pusta ut
Inte göra ett handtag förrän tjugondag Knut
Jag önskar att barnen håller sams med varandra
Uppför sig väl när vi är hos andra

Jag önskar en sån jul som man hade förr
Önskar att Lars Norén inte knackar på vår dörr
Jag önskar mig kärlek, värme och glada skratt
Vill höra tipptapp, bjällerklang och stilla natt

Jag önskar att alla julklappar vore köpta
Golven bonade och ljusen stöpta
Helst  av någon annan än jag
För Jag säger ja tack till rut-avdrag

Men mest av allt önskar jag förstås fred på jorden
Och att alla hade mat på borden
Och åt alla barn önskar jag en jul som är vit
Omgivna av vuxna som inte är fulla och dricker sprit

Om bara det kunde bli av
Då skulle jag nog kunna sänka mina krav
Ja Jag skulle nog  t o m kunna äta kalopps
Allt medan jag tittar på André Pops

Amen


Kungen och Bombmannen

Jag har inte läst boken om Kungen som häradsbetäckare och kommer inte att göra det heller.Däremot har jag inte kunnat undgå att läsa det som skrivits OM själva boken. Bl a läste jag en intervju med Camilla Henemark där hon uttalade sig om sin "affär" med kungen. Hon tyckte synd om Silivia sa hon. Borde hon inte ha tänkt på det för tio år sedan, då när det begav sig? Fast det är klart, Kungen kanske inte berättade att han var gift? Det finns ju sådana som mörkar sånt, tar av sig vigselringen och så. Så jag antar att jag inte skall döma henne för hårt.

Själv skulle jag inte vilja ha en affär med Kungen, han skulle nog inte kunna räkna ut vad folk skulle ha tillbaka i växel.
Och vad skulle vi sälja? Kaffe?

Det verkar som om Kungens forna kaffeflickor ångrar sig idag och ser det hela som ett stort misstag. Men alla kan ju göra misstag. Se bara på bombmannen, han begick uppenbaligen ett stort misstag. Vad jag förstått så hade han sökt länge efter en coach med lång erfarenhet som självmordsbomare, men inte hittat någon, någon som lite överseende  kunde säga till honom: "Övning ger färdighet".

Kram
Agneta

Livet på landet

Då och då diskuterar maken och jag hur livet på landet skulle te sig för oss i fall vi mot förmodan skulle få för oss att flytta dit någon gång.

Vi är ju lantisar båda innerst inne så vi vet ju vad det skulle innebära att ha långt till närmsta pizzeria, tågstation och granne. Men tanken slår oss ibland och då pratar vi för och emot. För makens del så är det nog egenltigen drömmen om en egen traktor som gör sig påmind. Själv vill jag ha en tam get och dottern en häst. Sönerna vill ha varsin iPhone.

Men så här års är det bökigt nog att bo i tätbebyggt område. I dag snöar det ymnigt och det skulle inte förvåna mig om alla tåg utom luciatågen är inställda. Skånetrfaiken har en inställning till sina kunder som hade varit omöjlig för t ex ICA att ha. Så dålig service hade man inte accepterat från ett företag med konkurrens. De dagar som man har svårt att ta sig fram med bil är det också svårt att ta sig fram med tåg. Det är bara traktorer som tar sig fram i alla väder. Så vi kanske skulle köpa oss en traktor i alla fall. Och flytta till landet. Och skaffa getter, hästar och iPhones? Och göra våra egna pizzor.

Fast nu när vi har nytt tak på huset, ny tvättstuga och ett sovrum till vore det dumt att flytta på sig. Men en liten get på vår nya lilla veranda skulle kanske få plats?

Kram
Agneta


Jag är här nu

Hej på er allihopa! Eller i alla fall ni handfull människor som troget fortsätter gå in här och kolla dagligen fast jag inte skrivit något på evigheter. 2 ½ månad för att vara exakt.

Om ni undrar vad jag gjort de senste månaderna så är det ju lite av varje faktiskt: Tvättat, handlat, duschat, haft ångest och tittat på "Så mycket bättre" på lördagkvällarna. Mycket mer än så hinner man inte om man är en heltidsarbetande trebarnsmor med man och villa som behöver renoveras. Villan alltså. Inte mannen, han tycker inte att hans fasad blir bättre av spackel, färg och ny beklädnad.

Dessutom har jag hängt en hel del på facebook faktiskt. Alldeles för mycket om jag skall vara ärlig. Innerst inne tycker jag att facebook är lite av ett skrytforum där man med fördel berättar om vilken perfekt människa man är som tränar, bakar ekologiska dinkelbröd, umgås med kändisar och jobbar över bara för att man har ett så kul och viktigt jobb. 
Själv vill jag ju inte vara sämre så jag försöker så gott jag kan att framställa mig som en allt igenom lyckad människa som andra inte kan låta bli att vara avundsjuka på. Och precis när jag tagit i så att jag nästan spricker
och reser mig upp för att baka dinkelbröd  så glömmer jag givetvis att logga ut och vips är någon av barnen där och skriver "BAJS!" i min logg. Och mitt goda rykte är förstört.

Jag får väl försöka jobba på att bättra på det igen. Kanske...

Kram
Agneta


RSS 2.0