Namnbyte?

Carola har släppt en julskiva i år! Vilken skräll!
I år samarbetar hon med Hank von Helvete. Hade jag hetat så så hade jag nog försökt byta namn. Men nu är ju han från Norge och där är det kanske fint att heta Hank.
Dessutom har han ju valt det namnet själv, för Hank heter egentligen något annat.

Kram
Agneta

Plötsligt Lucia

Nu när det bara är knappt tre timmar kvar av årets luciadag kan man våga sig på att sammanfatta den. Fast idag har det inte varit så mycket lucia i familjen. Hade planerat att stiga upp tidigt och titta på luciamorgon på tv, men orkade inte riktigt, eftersom vi hade "lussevaka" med goda vänner i gårkväll. Den tiden är förbi då man orkade med både lussevaka och luciamorgon, samma år.

Innan vi slog oss ner vid hemmets julbord med familjerna J och K så hade vi besökt luciacermonin i missionskyrkan. Det var första gången vi var på detta arrangemang, men definitivt inte sista. Tror aldrig jag varit med om ett bättre och vackrare och varmare luciatåg IRL. Sonen hade tillsammans med sin street dance kompis, blivit inringd för att, iklädd musöron och svans, åka rullskridskor mellan kyrkbänkarna, ett uppdrag de klarade med beröm godkänt, om jag får säga det själv. Men det som imponerade mest var sånginsatserna och det proffessionella upplägget av hela konserten. Det var ljus och levande lucior, sockerbagare och gospelsång, TRIAD och Spice Girls. Det enda som saknades var väl i så fall "Då går jag ner i min källare", men den fick jag å andra sidan höra i kväll då SVT repriserade "plötsligt i Vinslöv".

Man kan konstarera att även Vinslöv har förändrats en del sedan 2001 då filmen spelades in. Butiker som lagts ner, tillkommit eller bytt plats. Hus som rivits och byggts upp, och fåglar som har ställts ut, burats in och hoppat upp på pinnarna. Eller grenarna...

Kram
Agneta


I Arne Hegrfors spår i djurens år

2009 är snart slut, dags att summera.
Vilka har varit de mest uppmärksammade händelserna och vad har fått de största rubrikerna?

Om man skall dra någon slutsats eller se en trend så kan man väl konstatera att för att bli en stor nyhet 2009 så måste det ha djuranknytning.
Då tänker jag inte bara på svininfluensan, Anna Anka och Tiger Woods utan även val-utakrisen och bud-get-underskottet, förorsakad av några amerikanska finans-valpar.
Vi har även melodifesti-valen och svenska fotbollslandslagets fias-ko. Men störst av allt är nog att Barack Obama fick Nobels freds-gris.

Kram
Agneta


På agendan

Tänk att det är december månad och jag har inte en enda lucka i min kalender fram till jul!

Som tur är finns det kreativa männsikor som gör egna kalendrar som man kan roa sig med i väntan på tomten. Inte för att jag direkt har svårt att få tiden att gå, så här i decembermörkret, men ändå. Det är väl ingen överdrift att påstå att december tillsammans med maj toppar listan över stressiga perioder i livet. Men jag skall inte klaga, det finns definitivt de som har det mycket värre.

Har ni tänkt på hur tyst det varit om svininfluensan på sistone? Det måste väl bero på att den är över nu och ingen mer kommer att bli smittad? För det kan väl inte ha något med Tiger Woods otrohetsaffärer eller Anna Ankas skilsmässa att göra?

Undrar vad hon skall göra på morgnarna nu? Hon kan ju inte gärna utföra samma tjänster på sin inhyrda dvärg som på Paul, för då måste hon ju ligga på golvet när hon gör det?
Googlade förresten på "dvärguthyrning" idag och fick två träffar. Googlar man på Anna Anka får man nästan två och en halvmiljon. Bonde-Roger däremot är nog glad bara han får till en endaste liten träff. Om man nu inte räknar ett parti bridge i bygdegården som en träff.

Men han bor ju fint så det kanske är tillräckligt som brudmagnet för den som inte kör Porsche, eller vad unga kvinnor av idag nu faller för.

Maken vill gärna ha en mercedes men är tveksam till att vi verkligen har råd. Själv anser jag definitivt att vi har råd med en merca, under förutsättning att vi nöjer oss med 1979 års modell vill säga.

När vi var barn hade vi en av 1977 års modell och den dög minsann åt oss.
Kram
Agneta

Jul igen

I tisdags var det den 1 december och då var det dead line för familjemedlemmarnas önskelistor, efter det datumet får inga ändringar eller tillägg göras. Likaså kan den som inte lämnat in någon önskelista till mig till det datumet inte heller räkna med några julklappar. Och i år är det bara den äldste som missat. Visst blev han lite besviken när han fick veta att han inte skulle få några julklappar, men jag lovade att han nästa år skulle få en extra fin fars-dags-present.

På barnens önskelistor, som jag printade ut igår, står, som jag tidigare nämnt, produkter som kräver laddare och trådlöst bredband, samt sådant som det görs reklam för på Nicelodeon.
Men allra överst på samtliga listor står skrivet, med min handstil, den här. Den tror jag nog skulle vara till nytta och glädje för oss alla. Men vett och etikett tänker du kanske, är det inte något de skall lära sig i hemmet? Jo, vars, det kan man tycka, men jag kanske inte riktigt fått med alla bitar, har kanske missat något. Och i ärlighetens namn är det inte riktigt mitt ämne. Kan knappt grunderna, lite som i franska, det kan jag inte heller lära ut, eftersom jag aldrig lärt mig det själv.

Apropå jul så läste jag att Anna Anka skulle hyra en dvärg till jul, för att glädja barnen. När vi var barn och våra föräldrar skulle glädja oss så tog de med oss till syföreningsauktion i bygdegården veckan innan jul. Och det tyckte vi var kul.

Nu var ju dvärgbeståndet i Kräklingbo väldigt dålig, redan då, så det fanns nog inte så många dvärgar att hyra. Men jag tror inte att det spelat någon roll, för de hade stridit mot deras moral, männsikosyn och ekonomiska prioriteringar att hyra in en dvärg. Och jag håller med, jag tycker inte att man skall hålla med egna dvärgar för uthyrning. Lika lite som man skall föda upp kaniner för uthyrning, med eller utan bur, för några veckor på sommaren.

Jag tycker å andra sidan inte att man skall hyra in levande Ankor från U.S.A. för att göra svensk teveunderhållning heller.

Kram
Agneta


RSS 2.0