Livet på landet

Då och då diskuterar maken och jag hur livet på landet skulle te sig för oss i fall vi mot förmodan skulle få för oss att flytta dit någon gång.

Vi är ju lantisar båda innerst inne så vi vet ju vad det skulle innebära att ha långt till närmsta pizzeria, tågstation och granne. Men tanken slår oss ibland och då pratar vi för och emot. För makens del så är det nog egenltigen drömmen om en egen traktor som gör sig påmind. Själv vill jag ha en tam get och dottern en häst. Sönerna vill ha varsin iPhone.

Men så här års är det bökigt nog att bo i tätbebyggt område. I dag snöar det ymnigt och det skulle inte förvåna mig om alla tåg utom luciatågen är inställda. Skånetrfaiken har en inställning till sina kunder som hade varit omöjlig för t ex ICA att ha. Så dålig service hade man inte accepterat från ett företag med konkurrens. De dagar som man har svårt att ta sig fram med bil är det också svårt att ta sig fram med tåg. Det är bara traktorer som tar sig fram i alla väder. Så vi kanske skulle köpa oss en traktor i alla fall. Och flytta till landet. Och skaffa getter, hästar och iPhones? Och göra våra egna pizzor.

Fast nu när vi har nytt tak på huset, ny tvättstuga och ett sovrum till vore det dumt att flytta på sig. Men en liten get på vår nya lilla veranda skulle kanske få plats?

Kram
Agneta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0