Alternativt boende

Just nu pågår det Bo-dagar i denna del av världen. Då får folk visa upp sina hem och/eller trädgårdar.
Vår trädgård är inte med i år. Heller.
Det är lite synd, för det hade kanske varit bra att visa upp för allmänheten att "Så här kan man också ha det". Och denna trädgård tillhör fullt fungerande samhällsmedborgare som betalar sin skatt, går på föräldramöten och tittar på "På spåret" på fredagkvällarna. Och barnen sköter sin skolgång, har kompisar och använder cyklehjälm (när någon vuxen är i närheten).

Det är bara det att det inte blivit av att sätta gladioluslökar, arrangera stenpartier och tukta bonsaiträd. Dessutom har vi massor av äppelträd som i år bär mer frukt än vad vi har möjlighet att ta vara på. Och eftersom herrn i huset får allergiska besvär och frun gaser så går det inte åt många äpplen alls.

Jag förstår uppriktigt sagt inte hur folk hinner ha perfekta trädgårdar, hem och frisyrer, samtidigt som de jobbar heltid, tränar aerobics och bakar bröd till julbasarerna och dessutom har ett fungerande socialt liv, nytvättad bil och fin kontakt med sina barn, föräldrar och grannar.
Men de är väl av en annan sort. Eller är det bara vi, i vår lilla familj, som inte grejar allt det där, och som därför prioriterat bort både det ena och det andra?

Kram

Agneta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0