Recension

Så kom den då till slut, dagen D. Dagen för premiären av påskmusikalen i Vinslöv.

Redan tidigt på morgonen påbörjades förberedelserna i tegelvillan. Kroppar skulle duschas, hår skulle fönas och plattas, väskor packas och kajalpennor vässas. Inte trodde jag att det var sönerna som skulle vara först med att låna mitt smink!

När alla förberedelser var klara återstod ca 4 timmar av en evighetslång väntan på att det hela skulle börja. En stark känsla av förväntan låg som ett skimmer över hemmet. Yngste sonen fick lite dåligt samvete att han avslöjat för oss att Jesus skulle uppstå i slutet av föreställningen, då blev det ju inget spännande. Vi tröstade dock honom med att vi hade på känn hur det skulle gå eftersom vi läst boken.

Efter en oändlighet av väntan blev sönerna hämtade och strax därefter gav även vi oss iväg mot sporthallen (den nya).
Efter ca en halvtimmes köande blev vi insläppta och jag var först in av alla! Och då hade jag ändå inte trängt mig före någon eller på ett otillbörligt sätt  lurat till mig någon förmån, utan bara varit ute i godast tid.

Men det var det värt, för vi fick vara med om en 75 minuter fartfylld, färgsprakande och fenomenal show med drygt 100 sångare, dansare och musiker i ensamblen.
Och i stort sett alla var amatörer från Vinslöv med omnejd. Det är klart man blir stolt en sådan dag, Framförallt som mamma men också som mantalsskriven i Vinslövs församling.

Men nu är det roliga över och i samma stund applåderna tystnat efter den sista föreställningen infann sig en tungsinthet av sällan skådat slag hos sönerna. Inte nog med att föreställningen var över och danslektionerna slut, utan även påsklovet var till ända.
Så i morse var det mer än lovligt tungt och tyst vid frukostbordet i det Henrikssonska hemmet. Inte ens ett löfte om ett stadsbesök i syfte att köpa något dyrt fick mungiporna att peka uppåt hos småfolket.

Men kanske kan Anders Borg komma med någon prognos som piggar upp idag. Det brukar han ju vara bra på.

Kram
Agneta

(Ytterligare en recension av samma händelse, fast ur ett annat perspektiv, finns att läsa här. )




Kommentarer
Postat av: Nina Kristensson

Va!!! Behöver man inte fylla år för att komma in först?!?!

2009-04-15 @ 23:12:47
Postat av: Agneta

Nina:Jo egentligen, men det verkade inte vara någon i kön som fyllde år och jag behövde inte heller göra det den här gången eftersom jag redan stod först.

2009-04-16 @ 10:15:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0